Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Paralegal – extra utbildningsstart i januari 2020

Behovet av kvalificerade juridiska handläggare ökar och vi är därför glada över att ha beviljats extra utbildningsstarter av vår 2-åriga YH-utbildning Paralegal. Höstens utbildning har precis startat men redan nu är ansökan till nästa utbildningsstart för januari 2020 öppen.

Yrkesrollen paralegal kan beskrivas som kvalificerad juridisk handläggare med hög administrativ och juridisk kompetens. Som Paralegal varierar arbetsuppgifterna beroende på om arbetsplatsen är på en advokatbyrå, domstol, ett företags juridiska avdelning eller en myndighet.

För att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver är innehållet i utbildningsplanen framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister, samt lärare inom ekonomi och juridik från högskolor.

Under de år vi har bedrivit Paralegalutbildningen har vi samtidigt arbetat upp ett unikt kontaktnät inom branschen, något som våra Paralegalstuderande har stor nytta av när det är dags att söka praktik.