Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Påhlmans Handelsinstitut startar korta YH-utbildningar

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har beviljat Påhlmans Handelsinstitut att starta två nya korta YH-utbildningar under hösten 2020: VVS-ingenjör 2.0 och BIM och CoClass i byggprocessen. Utbildningarna riktar sig till de som är yrkesverksamma och som vill kompetensutveckla sig för att möta yrkesrollens framtida krav på digitala kompetenser.

P_I_3000_1500.jpg

– Vi är mycket glada över att Myndigheten för yrkeshögskolan ger oss detta förtroende, säger Peter Isaksson, chef för YH-verksamheten inom Medborgarskolan Stockholmsregionen och Påhlmans Handelsinstitut. Dessa korta YH-utbildningar riktar sig till de som redan är yrkesverksamma och som vill bygga vidare och bredda sin kompetens för att ta nya steg i karriären. Utbildningarna är framtagna tillsammans med representanter från näringslivet vilket säkerställer att de tillgodoser de kompetensbehov som finns på arbetsmarknaden.

Utbildningarna pågår under 5 respektive 7 veckor. De ges via satellit och kommer finnas tillgängliga online vilket gör att de studerande kan följa föreläsningarna live eller se dem i efterhand.

Sedan tidigare har Påhlmans Handelsinstitut tillstånd att bedriva YH-utbildningarna Paralegal, Kvalificerad Lönekonsult – digitala systemlösningar samt Entreprenadupphandlare – bygg och mark.