Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Två studerande sitter vid en laptop

​Påhlmans Handelsinstitut får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan

Den 8 januari meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) vilka ansökningar som beviljas start från hösten 2020. Påhlmans Handelsinstitut får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningen Paralegal, utöver de redan beviljade Kvalificerad Lönekonsult – digitala systemlösningar och Entreprenadupphandlare – bygg och mark.

– Vi är mycket glada över att Myndigheten för yrkeshögskolan ger oss fortsatt förtroende, säger Peter Isaksson, chef för YH-verksamheten inom Medborgarskolan Stockholmsregionen och Påhlmans Handelsinstitut. Det faktum att Paralegal tilldelas utbildningsstarter för tre år framåt visar att arbetsmarknadens behov av yrkesrollen är stor och att Påhlmans Handelsinstituts utbildning har rätt näringslivsförankring. I över ett decennium har vi fått bidra till att försörja juristbyråer, advokatkontor och rättsväsende med kvalificerad arbetskraft – det är vi väldigt stolta över!

Sedan tidigare har Påhlmans Handelsinstitut tillstånd att bedriva YH-utbildningarna Kvalificerad Lönekonsult – digitala systemlösningar och Entreprenadupphandlare – bygg och mark, som är en satellitutbildning med studerande både i Eskilstuna och Stockholm.

Nästa utbildningsstart för YH-utbildningarna, inklusive Paralegal, är i augusti och ansökan öppnar 10 februari.