Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Onlineutbildningen bidrog till karriärsbyte

Det är inte alltid det fungerar att gå en utbildning där alla lektioner hålls på bestämda tidpunkter i klassrum, då är onlineutbildningar ett bra alternativ. Malin gick Certifierad löneadministratör med bokföring online, vilket passade henne perfekt då hon bor 30 mil från skolan och dessutom ville ha möjligheten att arbeta parallellt med studierna.

Vad gjorde du innan du började på Påhlmans Handelsinstitut?

PHI_M-H_2019.jpg

Direkt efter studenten började jag jobba på ett kundserviceföretag. Jag trivdes bra men efter 11 år kände jag att jag ville göra något annat. Jag valde Påhlmans Handelsinstitut för att de har onlineutbildningar, vilket passade mig jättebra. Skolan har ett stort antal utbildningar och jag hade hört bra saker om skolan så därför valde jag Påhlmans.

Berätta om utbildningen som du har gått

Jag har alltid gillat siffror och läste ekonomi på gymnasiet. Eftersom jag vill jobba med löner valde jag att läsa Certifierad löneadministratör med bokföring, online. Utbildningen var bred och det passade mig perfekt. Den var en rolig utbildning och jag lärde mig mycket som jag kommer ha nytta av.

Hur har det fungerat att studera online?

Det passade mig bra att studera online då jag bor ca 30 mil från Stockholm. Jag gillade upplägget att man själv väljer tempo på utbildningen. Lärarna var helt fantastiska och lätta att komma i kontakt med och jag fick snabba svar på mina frågor. Det som saknades i onlineutbildningen var praktik, men det löste jag genom att jobba extra som löneadministratör under tiden som jag studerade.

Vad är det bästa du har lärt dig?

Det var att arbeta självständigt och disciplinerat. Utbildningsmässigt har jag lärt mig mycket som jag kommer ha nytta av på mitt nuvarande arbete. Allt från Forarapporter till hur en lönekörning går till. Sedan tyckte jag om upplägget att man inriktar sig på det som är viktigt för just en löneadministratör och inte läser andra "utfyllnadskurser”. En yrkesutbildning är perfekt om man vet exakt vad man vill bli och göra, den går fort att genomföra och man kan snabbt påbörja sitt drömyrke.

Hur har det gått efter att du har avslutat utbildningen?

Jag fick en fast tjänst i min hemkommun direkt efter att jag var klar med utbildningen. De sökte en utbildad lönekonsult, och jobbet blev mitt efter två intervjuer. Jag vet att min chef hade avfärdat personer utan utbildning. Därför är mitt råd är att satsa och investera i en otroligt givande utbildning. Det ger resultat och för min del innebar det att jag kunde göra ett karriärsbyte. Nu jobbar jag med det som jag brinner för.