Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Onlinestudier på Påhlmans Handelsinstitut

Jennie Lagergren ansvarar sedan årsskiftet 2019 för onlineutbudet på Påhlmans Handelsinstitut. Innan dess arbetade hon med utvecklingen av digital folkbildning på Medborgarskolan. Här delar hon med sig av rådande trender och hur Påhlmans Handelsinstitut arbetar med sitt onlineutbud.

Påverkas onlineutbudet eller kvalitén av Corona?

Nej! Vi har tydliga processer och god beredskap som gör att vi har kapacitet att ta in fler deltagare på vårt studieutbud online.

Planerar ni några nyheter online?

Under året kommer vi lansera flera kurser inom ekonomi, administration, projektledning, försäljning och juridik. Utöver vanliga onlineutbildningar erbjuder vi även så kallad ”blended learning”, med det menas utbildningar där vi mixar onlinestudier med fysiska träffar.

Hur arbetar Påhlmans Handelsinstitut med utvecklingen av onlineutbudet?

Vi har lång och gedigen erfarenhet av undervisning både i klassrum så väl som online. I omvärldsanalyser och i vårt stora nätverk med företag och organisationer ser vi olika behov av onlinekurser. Vårt kursutbud tas fram tillsammans med yrkesverksamma personer i näringslivet som dels har aktuell kunskap dels pedagogisk kompetens. Vi upplever att arbetsgivare kräver Certifiering som ett bevis på kunskaper i genomförd kurs samt att deltagare vill ha detta i sitt CV. En hög procentuell andel av våra deltagare går vidare i sina karriärer efter avslutad kurs eller utbildning vilket vi ser som ett tydligt bevis på vårt utbuds kvalité.

Hur fungerar det att studera online?

På vår onlineundervisning varvas teori och interaktivitet. Vi använder chattforum för frågor och diskussioner, forum för inlämning av uppgifter och tester och påföljande feedback. Här kan du läsa en intervju med en av våra onlinedeltagare.

Vilka är trenderna för onlinestudier?

Vi måste förhålla oss till en snabbt föränderlig omvärld vilket kräver att nya kunskaper direkt ska kunna användas i olika yrkesroller. Utifrån det finns tre trender som vi på Påhlmans Handelsinstitut kan se:

  1. En trend är att det blir vanligare med kortare onlineutbildningar för att bemöta behovet av upskill och reskill. Upskill betyder att man uppdaterar den kunskap man har och reskill syftar på att lära sig något nytt.
  2. Vi ser också en allt större individualisering och tidsbrist. Det bidrar till en större efterfrågan på skräddarsydda kurser och utbildningar. Det är viktigt att själv kunna avgöra när, var och hur man studerar.
  3. En tredje trend är själva lärupplevelsen där bland annat Virtual Reality används för övningar anpassade till miljöer och olika situationer på arbetsplatser.