Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Ny utbildning kombinerar lön och HR

Ylva Frimodig arbetar som projektledare på Påhlmans Handelsinstitut sedan 8 år och en av hennes viktigaste uppgifter att utveckla studieutbudet. En av vårens nyheter är den yrkesinriktade utbildningen Certifierad Löneadministratör med personaladministration online.

Berätta om utbildningen

Utbildningen är framtagen på grund av arbetsmarknadens behov och vi har givetvis lyssnat på förfrågningar och önskemål som har kommit in till oss, vilka har visat att det finns stort intresse för denna kompetens. Utbildningen inkluderar kurserna Löneadministration I och II, Arbetsrätt I samt Personaladministration. Det innebär att deltagaren efter utbildningen har kompetens att sköta lönehanteringsprocesser samt hantera grundläggande personalfrågor.

Varför har ni valt att ge utbildningen online?

Vår ambition är att den ska vara lättillgänglig för alla deltagare samtidigt som vi ser ett ständigt ökande intresse för studier online. I och med att den går på distans kan man bo var som helst i landet, även utomlands och ha friheten att själv välja när utbildningen ska starta. Utbildning passar även utmärkt för den som vill karriärväxla, och kunna arbeta under studietiden.

Vad leder den till?

Utbildningen har förutsättningar att leda till en mycket intressant yrkesroll. När det utannonseras tjänster för HR-assistenter finns det ofta ett önskemål om att den sökande ska ha erfarenhet av löneprocesser och lönekörningar. Det innebär att utbildningen kan öppna upp möjligheten för en anställning på en HR-avdelning, något som annars kan vara en utmaning om man saknar universitetsutbildning.