Lön

Utbildning som kombinerar lön och HR

Ylva Frimodig arbetar som projektledare på Påhlmans Handelsinstitut sedan 2012 och en av hennes viktigaste uppgifter är att utveckla studieutbudet. En av vårens nyheter är den yrkesinriktade utbildningen Certifierad löneadministratör med personaladministration online.

Berätta om utbildningen

– Utbildningen är framtagen utifrån parbetsmarknadens efterfrågan, och vi har givetvis lyssnat på de förfrågningar som har kommit in till oss. Och de finns ett stort intresse för denna kompetens. Utbildningen inkluderar kurserna Löneadministration I och II, Arbetsrätt I samt Personaladministration. Det innebär att deltagaren efter utbildningen har kompetens att sköta lönehanteringsprocesser, samt hantera grundläggande personalfrågor.

Varför har ni valt att ge utbildningen online?

– Vår ambition är att den ska vara lättillgänglig för alla deltagare, samtidigt som vi ser ett ökande intresse för studier online. I och med att den går på distans kan man bo var som helst i landet, även utomlands, och ha friheten att själv välja när utbildningen ska starta. Utbildning passar även utmärkt för den som vill karriärväxla, och kunna arbeta under studietiden.

Vad leder den till?

– Utbildningen har förutsättningar att leda till en spännande yrkesroll. När det utannonseras tjänster för HR-assistenter finns det ofta ett önskemål om att den sökande ska ha erfarenhet av löneprocesser och lönekörningar. Det innebär att utbildningen kan öppna upp möjligheter för en anställning på en HR-avdelning, något som annars kan vara en utmaning om man saknar universitetsutbildning.

Liknande artiklar

Lön

Att karriärväxla under en pandemi!

Under en vecka i början på mars månad 2020 blev hundratals människor inom svenska sjöfartsbranschen varslade och uppsagda, vissa med omedelbar verkan. Nathalie ...

Certifieringsutbildning
6 juli 2021
Läs vidare om "Att karriärväxla under en pandemi!"
Lön

Intervju med Pia i Advisory Board

Pia är Payroll Manager på Arla Foods och representant i Advisory Board. För att lära känna henne lite bättre ställde vi på Påhlmans Handelsinstitut några frågor...

28 juni 2021
Läs vidare om "Intervju med Pia i Advisory Board"