Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Min praktik blev mitt jobb!

Jonathan Gullberg går utbildningen Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik och har redan fått jobb!

Hur kommer det sig att du valde att studera på Påhlmans Handelsinstitut?

Det var lite av en slump. Innan jag började på Påhlmans arbetade jag i en matbutik men jag kände att jag ville göra något annat. Jag har alltid varit intresserad av siffror och hade även pluggat lite ekonomi innan så det kändes naturligt att ta upp det igen. Jag sökte efter lite olika utbildningar och hade tidigare hört talas om Påhlmans Handelsinstitut och fastande för utbildningen Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik. Jag kollade även på två-åriga utbildningar men jag ville fort komma ut i arbetslivet och det som avgjorde att det blev just denna utbildning var att den inte var så lång och att den innehöll en praktikdel.

Vad har du lärt dig och vad är bäst med utbildningen?

Jag har lärt mig massor om bokföring och lönehantering. Jag gillar siffror och bokföringen är roligast. I bokföring finns det så många olika regler att förhålla sig till och det är kul att lära sig hur man kan göra det smidigare. Även om olika företag arbetar med olika system får man grundkunskaperna som gör det lätt att även applicera på andra system även om de inte är exakt samma som det vi lärde oss på utbildningen.

Det bästa med utbildningen tycker jag är lärarna. De är öppna och vill verkligen ens bästa. Speciellt Hasse som är lärare i bokföring. Han har ett väldigt lättsamt sätt att lära ut så man verkligen förstår. Jag tycker även att Karriärcoachen har varit en resurs när vi skulle söka praktik. Även klassen har varit bra och det är en stor blandning av olika karaktärer med varierade bakgrunder. Stämningen är bra och vi har givande diskussioner. Det är också flera som precis som jag valde denna utbildning för att de ville göra ett karriärsbyte. Jag tror att denna utbildning passar särskilt bra om man vill göra just det.

Du har ju redan fått jobb, berätta mer?

Jag kollade efter jobb istället för praktik och sökte till bolag jag tyckte verkade intressanta. Ett av dessa hörde av sig ganska fort och kallade mig till intervju. Då berättade jag om min situation att jag fortfarande studerade och att jag snart var klar men behövde göra praktik först. Så nu gör jag mitt jobb som praktik på deltid, vilket är en bra lösning för både mig och företaget. När utbildningen tar slut går jag upp på heltid, vilket jag ser fram mot.