Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Med siktet mot en ny karriär

Efter 25 år som beauty advisor på Arlanda tog Teodora beslutet att göra en karriärförändring. På grund av ändrade livsförhållanden fungerade det inte längre att arbeta skift och behovet av ett dagtidsjobb blev allt större. Hon bestämde sig därför att börja studera med syftet att byta karriär.

I sökandet efter en utbildning föll valet på Påhlmans Handelsinstitut och utbildningen Certifierad Löneadministratör med bokföring och praktik. Efter fyra månaders deltidsstudier är hon nu klar med sin utbildning.

Hur var det att börja studera igen?

Innan jag påbörjade utbildningen var jag lite orolig och funderade på hur det skulle gå att studera igen efter så många år. Men det gick bra! Det hjälpte att jag var strukturerad och aktiv på lektionerna. Dessutom var lärarna väldigt duktiga och stöttade oss i vårt arbete.

Vad var bäst med utbildningen?

Att man lärde sig mycket på relativt kort tid. Jag har lärt mig göra löneberäkningar och hur lagar och regler påverkar lönearbetet. Bokföringsdelen trodde jag inte att jag skulle tycka om, men den var både intressant och rolig.

Vad har du för planer nu efter utbildningen?

Jag vill fortsätta att utvecklas och kommer därför gå en kurs i personaladministration som är ett bra komplement till lön. Sedan har jag som mål att få ett jobb där jag får använda mina nya kunskaper. Jag vill helst jobba på ett stort företag där det finns möjligheter till att utvecklas ytterligare.

Vad har du för tips till blivande studerande?

Om det ingår praktik i utbildningen, var ute i god tid. Börja aktivt söka praktikplats så fort du vet att du ska gå utbildningen. Företagen planerar ofta långt i förväg vilka praktikanter de ska ha till kommande vår eller höst.