Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Ekonomi

Konsultuppdrag kan vara vägen till drömjobbet

Karriär31 Mars 2020
I början av mars 2020 var det dags för årets upplaga av Career Day. Ett av företagen på plats var Amendo Bemanning & Rekrytering, ett rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Oskar och Aida spenderade eftermiddagen med att prata, ge tips och rekommendationer till besökarna på Career Day.

Varför är ni med på Career Day?

Vi vill presentera vad Amendo har att erbjuda de som söker jobb. Vi förmedlar både heltidsjobb på specialistnivå såväl som deltidsjobb och konsulttjänster för nyexaminerade. För att passa som konsult hos oss bör man vara prestigelös, flexibel och anpassningsbar till olika situationer.

Hur går processen till när en arbetssökande tar kontakt med er?

Första steget är att komma på en intervju, det kan vara en spontanintervju eller med anledning av att man har sökt ett uppdrag via vår hemsida. Det kan även vara vi som kallar till intervju då det har kommit in ett uppdrag som vi tror kan passa den sökande. Efter intervjun skickar vi en presentation av kandidaten till kunden. Om kunden anser att den sökandes verkar intressant kan även de ha en intervju. Om allt går vägen skriver vi sedan ett anställningsavtal med kandidaten.

Om det inte resulterar i ett uppdrag har vi ändå träffat kandidaten och kan återkomma om det dyker upp andra uppdrag som vi tror kan passa.

Har ni några karriärtips?

Det är bra att redan under studietiden se över vilka alternativ som finns framöver. Många som studerar arbetar samtidigt deltid som konsult hos oss vilket ger både arbetslivserfarenhet och en bild av vad man vill arbeta med efter studietiden.

Ett annat tips är att skapa en bra och tydlig profil på LinkedIn. Eftersom det ofta kommer in väldigt många ansökningar till en tjänst går gallringen av kandidater fort. Då är det viktigt att man sticker ut i mängden av ansökningar.

pageNews.tagsSamarbetspartner

Liknande artiklar

Ekonomi

Driv och intresse ger resultat!

Evelina och Elin från Jurek Rekrytering & Bemanning deltog på Career Day 2020 för att träffa studerande och möjliga kandidater till lediga tjänster inom juridik...

Karriär17 Mars 2020
Läs vidare om "Driv och intresse ger resultat!"
Ekonomi

Från IT till ny karriär inom ekonomi

Veronika är utbildad inom IT och arbetade senast som processkoordinator inom HR på ett tekniktillverkningsföretag. Trots flera intressanta tjänster under sitt a...

Certifieringsutbildning18 December 2019
Läs vidare om "Från IT till ny karriär inom ekonomi"