Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

En av pionjärerna när det gäller yrkesrollen Paralegal

Anna Öster är en av pionjärerna när det gäller att utbilda till och etablera yrkesrollen Paralegal i Sverige. Hon har en gedigen erfarenhet av undervisning i juridik och är huvudlärare sedan 2006 på utbildningen paralegal hos oss på Påhlmans Handelsinstitut. Till vardags arbetar hon som advokat på Cross advokater med fokus på verksamhetsområdena affärsjuridik, immaterialrätt, marknadsrätt och varumärkesrätt.

Varför ska man enligt dig gå utbildningen Paralegal?

Du kommer få en mycket rolig och givande utbildning som ger dig färdighet i en yrkesroll som är efterfrågad på arbetsmarknaden och ger dig möjlighet till ett intressant och utvecklande jobb. En Paralegal är en viktig resurs på de arbetsplatser som handlägger juridiska ärenden och det oavsett om det är en advokatbyrå eller domstol.

Vem riktar sig utbildningen till?

Alla som har intresse av vad som är ”rätt och fel” och vill hjälpa såväl företag som människor att bygga upp säkra relationer och få sin sak prövad.

Vad är det viktigaste man lär sig på utbildningen?

Du kommer lära dig mycket juridik och metodlära, att uttrycka dig på bra svenska i klarspråk både skriftligen och muntligen, engelska, ekonomi och projektledning. Teori blandas med praktiska övningar och på så sätt får du kunskap, färdighet och kompetens att använda i din blivande yrkesroll.

Vilket är ditt viktigaste tips till blivande studerande?

Ge dig dessa två år och ge dig ut på en resa i juridikens värld som leder dig till nya mål. Se till att du tar dig tid att läsa, tillämpa men även att ha kul med dina kursare.