Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Jag har alltid engagerat mig i vad som är rätt och fel

Rojen Daran är en av de studerande på YH-utbildningen Paralegal som startade i januari 2020. På kort tid har han redan fått många nya praktiska kunskaper som har varit användbara i det dagliga livet.

Hur kommer det sig att du började på Påhlmans Handelsinstituts 2-åriga YH-utbildning Paralegal?

Flera av mina vänner och min familj tyckte att jag skulle bli hantverkare men jag kände att det inte riktigt var min grej och letade efter något där jag fick använda min intellektuella förmåga. Jag ville gå en utbildning med bra rykte och där det finns goda arbetsmöjligheter men den fick samtidigt inte vara för lång. Jag fick tips om att titta på YH-utbildningar och sökte till den som jag nu går. Ju mer jag läste om paralegalutbildningen och recensioner från tidigare studerande desto säkrare blev jag på att jag gjort rätt val.

Har du alltid varit intresserad av juridik?

Jag har alltid haft ett intresse för rätt och fel. Redan som barn var jag oerhört noggrann när jag delade upp lördagsgodiset så det blev exakt lika. Nu när jag har gått en tid på utbildningen har jag fått nya praktiska kunskaper om juridik. I det dagliga livet kommer jag ofta på mig själv med att referera till det jag lärt mig från utbildningen. Till exempel har min flickvän haft problem med värmen i hyresrätten hon bor i. Då kunde jag informera henne om vilka krav som hon har rätt att ställa på sin på sin hyresvärd enligt hyresrättslagen.

Hur är klassen och hur är stämningen?

Stämningen är bra. Jag var rädd att det skulle vara stelt i klassen, men så är det verkligen inte. Jag är 26 år och en av de yngre studerande. Det märks att alla är vuxna och verkligen tar utbildningen seriöst. Flera pendlar dessutom ganska långt, exempelvis bor en i Malmö, vilket verkligen bevisar att man vill gå denna utbildning. Vi har mycket samlad erfarenhet i klassen. Vi har även samma intressen, men alla har olika erfarenheter sedan tidigare - allt från arkitekt till sjuksköterska.