Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Medarbetare på Certifierad HR-assistent

Här lär du dig alla steg i rekryteringsprocessen

Helen Borg har över 20 års erfarenhet inom Human Resources (HR) varav 16 år som HR-chef. Idag arbetar hon som HR-konsult, coach och utbildare. På Påhlmans Handelsinstitut håller Helen i kursen HR-Rekrytering som ingår i utbildningen Certifierad HR-assistent.

Berätta om kursen HR-Rekrytering

Det här är en grundkurs i kompetensbaserad rekrytering. Här får kursdeltagarna lära sig hela rekryteringsprocessen från start till mål, att attrahera och rekrytera rätt person till rätt plats. Genom att kombinera teori med praktiska övningar, enskilt arbete med grupparbeten får deltagarna kunskaper som gör dem redo för de uppgifter som en HR-assistent har i sitt dagliga rekryteringsarbete.

Vem riktar sig kursen till?

Den här kursen riktar sig till alla som har ambitionen att arbeta med rekrytering, antingen på en HR-avdelning eller på ett rekryteringsföretag.

Det är till stor hjälp att ha någon form av erfarenhet av rekrytering sedan tidigare innan man påbörjar kursen. Det kan vara via egna jobbintervjuer eller genom att ha arbetat med personalfrågor eller rekrytering på ett företag.

Vad får man lära sig på kursen?

I kursen går vi igenom alla steg i rekryteringsprocessen. Vi inleder med rekryteringsbehov och förberedelser samt vilka kanaler man ska välja för annonsering av en ledig tjänst. Sedan går vi igenom urvalsprocessen av kandidater. Därefter är det dags för kompetensbaserade intervjuer.

Själva intervjuprocessen görs i form av praktiska övningar. Vid dessa tillfällen bjuder vi in deltagare från våra andra utbildningar som erbjuds möjligheten att träna på att bli intervjuade medan deltagarna på HR-Rekrytering i sin tur får öva på att genomföra själva intervjuerna.

Efter intervjuerna går vi igenom hur återkopplingen till kandidaterna går till för att slutligen presentera slutkandidaten. Vi tittar också på hur ett rekryteringssystem fungerar rent praktiskt och hur rekryteringsprocessen kan underlättas genom att använda ett sådant.

Eftersom kursen ingår i en certifieringsutbildning får deltagarna, efter avslutade studier, ett intyg på sina kunskaper. De kan då certifiera sig som HR-assistenter vilket ger tyngd till deltagarnas CV.