Ekonomi

Driv och intresse ger resultat!

17 mars 2020
Evelina och Elin från Jurek Rekrytering & Bemanning deltog på Career Day 2020 för att träffa studerande och möjliga kandidater till lediga tjänster inom juridik, ekonomi, HR, marknad och Business Support.

Varför deltar ni på Career Day?

– Vi är här för att nätverka, skapa kontakter och relationer med de studerande. När de sedan registrerar sitt cv på vår hemsida, söker en ledig tjänst eller kontaktar oss har vi kunskap om vilken matchning som passar kandidaten.

Vilka är era bästa karriärtips?

– Att mejla oss när man har lagt upp sitt cv. Vi kan då lägga in sökord på den personen, vilket gör att man lättare kommer upp som träff i vårt nätverk.

– Ett annat tips är att kontakta oss för en förutsättningslös träff. Vid ett sådant möte kan vi coacha och tillsammans reda ut vad som matchar din erfarenhet och kunskaper, men även vad vi har för kunder som kan passa dig.

– Ett generellt tips är att undersöka vilka rekryteringsföretag som är specialiserade inom det område du är intresserad av. Kontakta sedan dessa företag och bygg en relation. Ta även reda på om det finns en speciell person som arbetar med de specifika roller som passar dig och kontakta den personen direkt om det är möjligt. På så sätt kan du få tillgång till de tjänster som inte kommer ut publikt på webben.

–Var även en aktiv nätverkare inom det område du studerar. Gå på seminarier, konnekta med de bolag du tycker är intressanta på LinkedIn, var uppmärksam och visa att du är intresserad. Att visa att du har driv ger ofta resultat!

Kontakt

Om du vill komma i kontakt med Elin och Evelina, gör du det enklast via LinkedIn.

Liknande artiklar

Ekonomi

En perfekt kombination av online och ekonomi

Trots att Susanne Rask bor i Stockholm valde hon att studera online på vår utbildning Certifierad ekonomiassistent med löneadministration. Hon har tidigare stud...

Certifieringsutbildning21 oktober 2020
Läs vidare om "En perfekt kombination av online och ekonomi"