Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

HR & Ledarskap

Bli rekryteringsresearcher

Att utbilda dig till rekryteringsresearcher innebär att du tar ett första steg mot ett riktigt spännande och eftertraktat jobb. I dina uppgifter ingår det att se till att hitta rätt kandidat till en anställning och säkerställa att personen uppfyller kraven.

Vill du arbeta med rekryteringsresearch kan du välja att studera vår yrkesutbildning Certifierad Rekryteringsresearcher. Under tio veckor får du får lära dig de mest användbara grunderna, sedan kan du påbörja din nya karriär. Efter ett par år som rekryteringsresearcher ligger lönen på ungefär 40 000 kronor i månaden. Ingångslönen är några tusen kronor lägre.

Arbetsuppgifter för rekryteringsresearchers

Som rekryteringsresearcher kan du jobba på ett företags HR-avdelning eller på ett företag som är specialiserat på rekrytering och headhunting. Om du väljer det sistnämnda behöver du vara beredd på att försäljning kommer vara en del av din vardag.

I början av en process är ditt uppdrag att ta reda på vad det rekryterande företaget har för kravprofil. Du skriver jobbannonser och ser till att de hamnar på de bästa plattformarna. Du använder också ditt eget nätverk för att försöka hitta intressanta kandidater.

Det kommer oftast vara du som genomför de första intervjuerna samt håller i färdighets- och personlighetstester. I den här fasen är det din uppgift att minska antalet kandidater genom att sortera fram de personer som är mest lämpliga för anställningen.

Dina arbetsuppgifter kan även inkludera att du får göra en mer avancerad personkartläggning av en kandidat. Det här är vanligast i samband med chefsrekrytering. Då kollar du upp så att personen verkligen har de meriter hen sagt sig ha. Det kan även innebära att du får kontrollera om det till exempel finns några domar eller stora skulder som kan göra det olämpligt att anställa personen.

Liknande artiklar

HR & Ledarskap

4 snabba med Elizabeth Kuylenstierna

Elizabeth Kuylenstierna är ledarskapskonsult, medlare, terapeut, coach, författare, UGL-handledare och en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Hennes exper...

utils.date
Läs vidare om "4 snabba med Elizabeth Kuylenstierna"
HR & Ledarskap

Vad gör en rekryteringskonsult?

En rekryteringskonsult arbetar med att hitta passande personal åt företag och organisationer. En rekryteringskonsult har arbetsuppgifter som att kartlägga markn...

Certifieringsutbildningutils.date
Läs vidare om "Vad gör en rekryteringskonsult?"
HR & Ledarskap

Jobba som personaladministratör

En personaladministratör har arbetsuppgifter som kan vara ganska varierande. Bland annat är det du som ser till att allt som har med rekryteringar och anställni...

Certifieringsutbildningutils.date
Läs vidare om "Jobba som personaladministratör"