Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Att studera online passade mig perfekt!

Efter 20 år som frisör kände Suzzanne att det var dags att göra något annat och tog därför beslutet att sälja sin salong. Hon hade själv skött salongens bokföring och tyckte om att arbeta med siffror och funderade därför på att utbilda sig inom ekonomi. Efter att ha pratat igenom sina tankar med en väninna som är lönespecialist, kom Suzzanne fram till att det är löner som hon vill arbeta med.

Varför föll valet på Påhlmans Handelsinstitut?

Vid tillfället då jag bestämde mig för att börja studera arbetade jag som försäljningsassistent och sökte därför onlinekurser i löneadministration. Påhlmans Handelsinstitut kom ofta upp i mina sökningar och efter att ha varit inne på deras hemsida och läst om både skolans långa historia och innehållet i olika kurser, så bestämde jag mig för att anmäla mig till kursen Löneadministration I.

Som tur var hade jag läst att mitt fackförbund Unionen kan bidra med studiebidrag i samband med kompetensutveckling och kontaktade därför facket för att höra vilka möjligheter jag hade. Efter ett godkännande från dem skickade jag in kvittot på kursen och fick ta del av Unionens rabatt hos Påhlmans Handelsinstitut. Det hade jag inte förväntat mig från början, och blev därför jätteglad.

Hur var det att studera online?

Att studera online passade mig perfekt eftersom jag kunde arbeta på dagarna och studera på kvällarna. Jag hade sex månader på mig att slutföra kursen, men tyckte det var så roligt att jag var klar redan efter en månad och var då redo att tentera av kursen. Trots att jag ofta var trött efter jobbet fick jag ny energi när jag öppnade datorn och satte igång att arbeta med mina uppgifter.

Om jag stötte på problem eller hade frågor kunde jag alltid vända mig till min handledare. Vid de tillfällen jag kontaktade henne var hon alltid tillgänglig oavsett om jag ringde eller mailade. Jag behövde dock inte så mycket hjälp, kursen hade tydliga instruktioner och bra förklaringar.

Uppfyllde kursen dina förväntningar?

Det var första gången jag studerade online, så jag hade inga förväntningar mer än att jag hoppades att kursen skulle ge den kunskap som krävs för att kunna arbeta som löneadministratör. Nu i efterhand tycker jag att kursen var bra, den gav alla grundkunskaper jag behövde. Sedan gäller det att arbeta upp erfarenhet och vana ute i arbetslivet.

Vad har du gjort efter utbildningen?

Jag sökte arbete som löneadministratör. Efter en tid fick jag en provanställning som gav massor med erfarenhet. Innan provanställningen tog slut fick jag ett nytt jobb på ett större bolag. Nu är jag återigen redo att gå vidare och ska inom kort påbörja ett nytt jobb på försvarsmakten. Där finns goda möjligheter att utvecklas internt vilket gör att jag kommer närmare mitt mål att bli lönespecialist.