Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Medarbetare på Accountor under Carrer Day 2020

Att arbeta som konsult inhouse eller inom outsourcing

Accountor är en ekonomi- och lönebyrå med ett komplett utbud av ekonomitjänster, främst löne- och redovisningstjänster men även inom rekrytering och interim. Under Career Day, ett återkommande event på Påhlmans Handelsinstitut, deltog Beatrice tillsammans med två kollegor med syftet att hitta nya kollegor till Accountor.

Beatrice (t.v. i bilden) jobbar som team manager inom lön och har idag en grupp med tolv konsulter som hon arbetar.

Varför är ni här på Career Day?

Vi växer hela tiden då det ständigt kommer in nya kunder. Därför letar vi idag efter praktikanter, som i förlängningen kan jobba hos oss samt nya kollegor.

Vad är skillnaden mellan att arbeta som konsult inom outsourcing med att jobba inhouse på ett företag?

Outsourcing innebär att ett företag köper tjänster istället för att sköta dem internt. Som konsult på Accountor arbetar man mot ett antal kunder och gör hela lönekedjan från ax till limpa. Ofta arbetar man parallellt med flera kunder så det är viktig att hålla isär företagen. Här gäller det att känna till olika kollektivavtal, regler, antal anställda på respektive företag samt vilken bransch de verkar inom. Att arbeta som konsult inom outsourcing innebär att arbetsuppgifterna är väldigt varierande.

När man arbetar inhouse så sköter man lönerna på ett specifikt företag. Här kan arbetsuppgifterna variera mellan olika företag beroende på antalet anställda. Ofta arbetar man med ett alternativt några få kollektivavtal beroende på vad det är för företag.

Vad får man göra som praktikant hos er?

Man får göra allt! Praktikanten sitter tillsammans med sin handledare och är delaktig i konsultens alla uppgifter. Om praktikanten gör LIA 2, d.v.s. den andra praktikperioden under sin YH-utbildning, får denne oftast en egen kund. Handledaren finns dock alltid tillhands och hjälper till med kunden. Efter LIA 2 är den studerande färdig med sina studier och ska vara redo för arbetsmarknaden.