Certifierad Paralegal, online

Information

Plats
Distans
Startdatum
2 september 2024
Dag och tid
Måndagar 18:00
Avgift
89 000 kr ink. moms.
Yrkesrollen Paralegal är värdefull och eftersökt på advokatbyråer, bolag, domstolar och myndigheter. Som Paralegal kan du få den första, ibland avgörande klientkontakten och möjlighet att förarbeta rättsutredningar.

Om utbildningen

På utbildningen Paralegal online får du efterfrågade kunskaper och kompetens inom juridik, ekonomi, projektledning samt förståelse för såväl juridisk svenska, och den retorik samt metodik som arbetet kräver.

Paralegal har en betydande roll som bland annat kan innefatta egna juridiska ärenden, exempelvis inledande rättsutredningar. En paralegal har mer sakkunskap än en sekreterare/assistent och kan därför i ett första skede besvara en ny klient på ett avancerat sätt, vilket ger en trygg vägledning.


Start
online: tisdag 2 september 2024 
Avslutning: Maj 2025

Påhlmans Handelsinstitut har utbildat Paralegals sedan 2008. Både som YH-utbildning vilket innefattar ett förtroende från Yrkeshögskolemyndigheten samt som betalutbildning med certifikat på distans. 

Utbildningen på distans är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut och jurist- och advokatbyråer samt lärare inom ekonomi och juridik från universitet och högskola – allt för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som arbetsmarknaden kräver. Utbildningen möjliggör även för fler roller som är exempelvis:  Legal assistent, juridisk handläggare, domstolshandläggare, advokat-sekreterare, åklagarassistent, eller domstolsassistent.

Program

 • Juridik, med innehållet nedan.
  -    Avtalsrätt
  -    Juridisk svenska
  -    Köprätt
  -    Fordringsrätt
  -    Obeståndsrätt
  -    Skadeståndsrätt
  -    Förvaltningsrätt
  -    Immaterialrätt och marknadsrätt
  -    Fastighetsrätt
  -    Familjerätt
  -    Straffrätt
  -    Processrätt
  -    EU-rätt
 • Ekonomi för paralegals
 • Projektledning
 • Kommunikation & retorik
 • Examensarbete

(Med reservation för ändringar.)
Totalt får du 278 lektionstimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande via skolans digitala lärplattform och föreläsningar live via Teams.  Tid för egenstudier och examensarbete tillkommer.

Förkunskaper

En förutsättning för att du ska kunna klara studierna är att du behärskar svenska språket i tal och skrift och har gymnasiekompetens.
Grundläggande kunskaper i Officepaketet är också en förutsättning.

Undervisningen

 • Undervisningen bedrivs på svenska.
 • Undervisningen sker på live via Teams samt på lärplattformen Coursio.
 • Du följer en tydlig studieplan med material och övningar att ta del av i lärplattformen.
  I vissa delkurser ges ett föreläsningstillfälle live per vecka. Föreläsningarna kan ses i efterhand via Teams. 
 • Du får kontaktuppgifter till lärarna för stöd och handledning.
 • Beroende på förkunskaper och tidigare studievana beräknas tidsåtgången till 10 - 15 timmar per vecka för egenstudier utöver lektionstillfällena för att kunna uppnå lärandemålen.

Bra att veta

Tekniska förutsättningar.
Att studera online.
Frågor och svar.
För dig med A-kassa. 
Praktik och försäkring.

Certifiering

Certifiering sker i form av skriftliga deltentor, ett godkänt skriftligt projektarbete samt ett examensarbete och en certifieringstentamen på plats i Stockholm i slutet av maj. På varje delkurs har du rätt till en examination samt en eventuell komplettering eller omtentamen.

Studielitteratur

Litteraturlistan skickas senast två veckor innan kursstart. Du ansvarar själv för att köpa in litteraturen som behövs i undervisningen.

Anmälan och antagning

 • Via Anmäl dig här nedan fyller du i dina uppgifter. 
 • Begränsat antal platser.

Avgift

71 200 kronor exklusive moms.
89 000 kronor inklusive moms (25 %).

 • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften upp till 36 månader: ansök först hos dem för att få godkänd låneansökan. Efter det bokar du dina studier hos oss.
 • En anmälningsavgift på 10 % av utbildningsavgiften (inklusive moms) faktureras vid bekräftad bokning och dras av på resterande avgift. Utbildningsavgiften faktureras tre veckor innan kursstart. 
 • Utbildningen är inte CSN-berättigad.
 • Våra köpevillkor.

Välkommen att kontakta oss

Du är hjärtligt välkommen att mejla oss på info@phi.se.

Vi ser fram emot att du följer Påhlmans Handelsinstitut på LinkedIn.
Berätta gärna att du studerar hos oss vilket också utökar ditt nätverk.

 

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881.