Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Certifierad HR-koordinator, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
34 875 kr ink. moms.
Är du intresserad av rekrytering och arbetsmiljö samt vill arbeta med personaladministration både strategiskt och operativt? Även kursdelar som Löneadministration och Coachande förhållningssätt ingår och supportar dig mot målet att arbeta som HR-koordinator. Du väljer startdatum.

Om utbildningen

Du lär dig det strategiska arbetet som innebär allt från att assistera vid skapandet av en ny rekryteringsprocess till att införa ett flextidsavtal och friskvårdsbidrag.
Det operativa arbetet kan innebära att förbereda anställningsintervjuer, introducera nyanställda, samordna löneunderlag och att stödja chefer i arbetsrätt.

Som HR-koordinator arbetar du med företagets viktigaste resurs: personalen. Efter den här utbildningen har du verktygen för att se till att personalen trivs och mår bra samtidigt som du bedriver ett effektivt HR-arbete.

Du får ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. Du kan certifiera dig i Personaladministration samt Arbetsrätt I och Arbetsrätt II genom en tentamen i respektive ämne vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Deltagarcitat

om kursen Personaladministration hösten 2019: -"Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!"

om kursen Arbetsrätt I hösten 2019:
-"Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro."

Mål

Att du kan arbeta professionellt med personalfrågor samt optimera, koordinera och samordna verksamhetens HR-stöd.

Program

• Arbetsrätt I, 12 tim
• Personaladministration med rekrytering, 45 tim
• Arbetsrätt II, 12 tim
• Löneadministration I med Fortnox Lön, 30 tim
• Coachande förhållningssätt med praktiska övningar och muntlig redovisning, 20 tim

Se det detaljerade programmet här.

Studielitteratur

I kursdelarna Arbetsrätt I och II ingår litteraturen som en del av materialet på studieplattformen.

Litteratur att införskaffa själv, alltid senaste upplagan:
"Personaladministration - i praktiken" av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, från Liber förlag, cirka 450 kronor (ej övningsboken).
” Anställda – praktisk handbok för arbetsgivare” av Anette Broberg och Anna Sundin från förlaget Björn Lundén information, cirka 500 kronor. 

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.

Förkunskaper

  • Du behärskar svenska i tal och skrift, vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
  • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens (alternativt motsvarande) och ett intresse för personalfrågor samt siffror.

Att studera online

Löpande start: utbildningen genomförs helt online, det är inte några träffar på skolan och du väljer själv din studietakt. I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare samt tillgång till chattforum. Läraren svarar på frågor en gång per vardag (som mest kan det dröja 36 timmar innan du får återkoppling och det kan gå snabbare).

Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka som du vill studera och du väljer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar att repetera och du kan göra övningsproven flera gånger.

Som längst kan du studera i 12 månader. Löneadministration I samt Personaladministration är upplagda på tio kapitel, varje kapitel tar cirka tre timmar. Arbetsrätt I och II har fem kapitel var.
I kursdelen Coachande förhållningssätt får du även muntlig undervisning med uppgifter att lösa. Därefter framför du en redovisning inför läraren via Teams eller per telefon efter överenskommelse. Här ser du en kort film om studier online hos oss.

Karriärcoachning, försäkring och praktik

Under din studietid hos oss är du försäkrad, vilket betyder att om du vill ta initiativ till att själv skaffa dig praktik så går det alldeles utmärkt.
Praktik ingår alltså inte i denna utbildning: om du önskar extra stöd inför att själv anskaffa praktik så är du välkommen att välja till karriärcoachning, vilket du läser mera om här.

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen de undervisar i. De regelbundna utvärderingarna med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå. Se en kort film med läraren, Pia Eriksson här. Hon undervisar i Arbetsrätt och Löneadministration. En intervju med lärare Helene Persson finns här.

Certifiering

Efter kursdelarna Arbetsrätt I, Personaladministration och Arbetsrätt II har du möjlighet att skriva en tentamen hemma på bestämd dag och tid. Tiden för tentamen är begränsad till två respektive tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare.
Certifieringen ingår i avgiften.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator och kan ladda ner samt installera program och läsa filer som excel och pdf då det ingår i studiematerialet. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox.
För Mac: Installerad Windowsmiljö 10, 8 eller 7.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.
Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.

Avgift

27 900 kronor exklusive moms.
34 875 kronor inklusive moms (25 %).

Litteratur tillkommer (vänligen se rubriken studielitteratur).
Tentamen och eventuell omtentamen för certifiering ingår i avgiften.
Som studerande på en utbildning hos oss får du gratis tillgång till tusentals kurser via LinkedIn Learning.

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder kostnadsfri delbetalning på tre månader till dig som är privatperson, vänligen ange det önskemålet vid anmälan.

Våra köpevillkor.

Finansiering

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det förmånliga lånet till avgiften, välkommen in på deras hemsida alternativt ring dem på 08-560 201 15.

Nästa steg

kan vara onlinekurserna Lönehantering – öva mer eller Ny som ledare – praktiskt personalansvar eller Löneadministration II.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande: kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem. Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till utbildningen så att vi får dina samtliga personuppgifter samt notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får godkänt från din A-kassa.
Återkom med vändande mejl till info@phi.se så snart du har fått besked.

Välkommen med frågor!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Frågor & svar

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881.

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se