Certifierad HR-koordinator, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
34 875 kr ink. moms.
Är du intresserad av rekrytering, arbetsmiljö och personaladministration både strategiskt och operativt? Löneadministration I, Coachande förhållningssätt och övningar i rekryteringsverktyg supportar dig mot målet att arbeta som HR-koordinator. Du väljer startdatum.

Om utbildningen

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

I den här utbildningen lär du dig det strategiska arbetet som innebär allt från att assistera vid skapandet av en ny rekryteringsprocess till att införa ett flextidsavtal och friskvårdsbidrag.
Det operativa arbetet kan innebära att förbereda anställningsintervjuer, använda rekryteringsstöd, introducera nyanställda, samordna löneunderlag och att stödja chefer i arbetsrätt.

Som HR-koordinator arbetar du med företagets viktigaste resurs: personalen. Efter den här utbildningen har du verktygen för att se till att personalen trivs och mår bra samtidigt som du bedriver ett effektivt HR-arbete.

 - Vad är det för skillnad på HR-koordinator, HR-assistent och HR-administratör?

En HR-koordinator tar och får lite mera ansvar i och med det aktiva i att koordinera, istället för att assistera. En HR-koordinator brukar också ha en aningens mer kvalificerade uppgifter än en HR-assistent, och har vanligtvis som uppgift ge stöd åt chefer.

Deltagarcitat

om Personaladministration hösten 2019:
- Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!

om Arbetsrätt I hösten 2019:
- Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro.

Mål

Att du kan arbeta professionellt med personalfrågor samt optimera, koordinera och samordna verksamhetens HR-stöd.

Program

• Arbetsrätt I, 12 tim
• Arbetsrätt II, 12 tim
• Löneadministration I med Fortnox Lön, 30 tim
• Coachande förhållningssätt med praktiska övningar och muntlig redovisning, 20 tim
• Personaladministration med rekrytering, 47 tim. Bonus i innehållet från hösten 2021: med glädje presenterar vi vårt samarbete med företaget Jobylon vilket ger dig tillgång till deras moderna rekryteringsverktyg där praktiska övningar gör dig till en stjärna.

Se det detaljerade programmet här.

Studielitteratur

 • I kursdelarna Arbetsrätt I och II ingår litteraturen som en del av materialet på studieplattformen.
 • Litteratur att införskaffa själv, alltid senaste upplagan:
  "Personaladministration - i praktiken" av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, från Liber förlag, cirka 550 kronor (ej övningsboken).
  ” Anställda – praktisk handbok för arbetsgivare” av Anette Broberg och Anna Sundin från förlaget Björn Lundén information, cirka 500 kronor. 
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.

Förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift, vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens (alternativt motsvarande) och ett intresse för personalfrågor samt siffror.

Att studera online

 • Löpande start: utbildningen genomförs helt online, det är inte några träffar på skolan och du väljer själv din studietakt.
 • I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare samt tillgång till chattforum. Läraren svarar på frågor en gång per vardag (som mest kan det dröja 36 timmar innan du får återkoppling, oftast går det snabbare).
 • Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka som du vill studera och du väljer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar att repetera och du kan göra övningsproven flera gånger.
 • Som längst kan du studera i 12 månader. Löneadministration I samt Personaladministration är upplagda på tio kapitel, varje kapitel tar cirka tre timmar. Arbetsrätt I och II har fem kapitel var.
  I kursdelen Coachande förhållningssätt får du även muntlig undervisning med uppgifter att lösa. Därefter framför du en redovisning inför läraren digitalt/per telefon efter överenskommelse. 

Karriärcoachning, försäkring och praktik

Under din studietid hos oss är du försäkrad, vilket betyder att om du vill ta initiativ till att själv skaffa dig praktik så går det alldeles utmärkt. Praktik ingår alltså inte, så om du önskar extra stöd inför att själv anskaffa det är du välkommen att välja till karriärcoachning.

Lärare

 • Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen de undervisar i.
 • De regelbundna utvärderingarna med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.
 • Se en kort film med läraren, Pia Eriksson här. Hon undervisar i Arbetsrätt och Löneadministration.
 • En intervju med lärare Helene Persson finns här.

Certifiering

Du får ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. Du kan certifiera dig i Personaladministration, Arbetsrätt I och Arbetsrätt II genom en tentamen i respektive ämne vilket ger ytterligare förstärker ditt CV. Tiden för tentamen är två respektive tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare.
Certifieringen ingår i avgiften.

Tekniska förutsättningar

 • Du har tillgång till en dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling.
 • Studieplattformen fungerar på både PC och Mac med operativsystemen Windows 10 och MacOS.
  Fungerar även med Apples iPhone och iPads samt mobiler och surfplattor med Android som operativsystem.
 • Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.
 • Använd gärna senaste versionen av webbläsare Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox. 
 • Du kan ladda ner och läsa Pdf-filer då det ingår i studiematerialet.
 • När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid exempelvis videouppladdning.

Nästa steg

kan vara onlinekurserna Lönehantering – öva mer eller Ny som ledare – praktiskt personalansvar eller Löneadministration II.

När du bokar kurs/kurser inom sex månader efter avslutad utbildning får du 10 % i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Avgift och anmälan

27 900 kronor exklusive moms.
34 875 kronor inklusive moms (25 %).

 • Privatperson erbjuds möjlighet att delbetala, anges efter Anmäl dig här. Där har du också möjlighet att använda Swish.
 • Litteraturkostnad tillkommer (se rubriken studielitteratur).
 • Elevlicens för rekryteringsverktyget Jobylon ingår i avgiften.
 • Tentamen och eventuell omtentamen för certifiering ingår i avgiften.
 • Som studerande på en utbildning hos oss får du gratis tillgång till tusentals yrkesinriktade kurser via LinkedIn Learning.
 • I samarbete med Human Finans rekommenderas det förmånliga lånet till avgiften.
 • Våra köpevillkor.

  Frågor och svar.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla ersättningen om du söker heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler de har: om du behöver ett intyg, beställ det kostnadsfritt här.

Frågor? Alltid hjärtligt välkommen!

Om du är nyfiken på utbildningen, ring vår rådgivare och säljrepresentant Åsa Rooper Lindfors på 010-157 63 78. Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning.

Tips! Knyt kontakt med oss på Linkedin och berätta att du studerar till Certifierad Löneadministratör med bokföring, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se