Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Certifierad HR-koordinator, online - Nyhet!

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
34 875 kr ink. moms.
Är du intresserad av rekrytering och arbetsmiljö samt vill arbeta med personaladministration både strategiskt och operativt? Även kursdelar som Löneadministration och Coachande förhållningssätt ingår och supportar dig mot målet att arbeta som HR-koordinator. Du väljer startdatum.

Om utbildningen

Du lär dig det strategiska arbetet som innebär allt från att assistera vid skapandet av en ny rekryteringsprocess till att införa ett flextidsavtal och friskvårdsbidrag.
Det operativa arbetet kan innebära att förbereda anställningsintervjuer, introducera nyanställda, samordna löneunderlag och att stödja chefer i arbetsrätt.

Som HR-koordinator arbetar du med företagets viktigaste resurs – personalen. Efter den här utbildningen har du verktygen för att se till att personalen trivs och mår bra samtidigt som du bedriver ett effektivt HR-arbete.

Du får ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. Du kan certifiera dig i Personaladministration samt Arbetsrätt I och Arbetsrätt II genom en tentamen i respektive ämne vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Deltagarcitat

om kursen Personaladministration hösten 2019: -"Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!"

om kursen Arbetsrätt I hösten 2019: -"Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro."

Mål


Att kunna arbeta professionellt med personalfrågor samt optimera, koordinera och samordna verksamhetens HR-stöd.

Program


• Arbetsrätt I, 12 tim
• Personaladministration med rekrytering, 45 tim
• Arbetsrätt II, 12 tim
• Löneadministration I med Fortnox Lön, 30 tim
• Coachande förhållningssätt med praktiska övningar och muntlig redovisning, 20 tim

Se ett detaljerat program här.


Studielitteratur


I kursdelarna Arbetsrätt I och II ingår litteraturen som en del av materialet på studieplattformen.

Litteratur att införskaffa själv, alltid senaste upplagan:
"Personaladministration - i praktiken" av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, från Liber förlag, cirka 450 kronor (ej övningsboken).
” Anställda – praktisk handbok för arbetsgivare” av Anette Broberg och Anna Sundin från förlaget Björn Lundén information, cirka 500 kronor. 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln

Förkunskaper


Du behärskar svenska i tal och skrift, vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens (alternativt motsvarande) och ett intresse för personalfrågor samt siffror.


Att studera online


Löpande starter: utbildningen genomförs helt online, det är inte några träffar på skolan och du väljer själv din studietakt. I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare samt tillgång till chattforum. Läraren svarar på frågor minst en gång per vardag.
Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka som du vill studera och du väljer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar för dig att repetera och du kan göra övningsproven flera gånger.

Som längst kan du studera i 12 månader. Löneadministration I samt Personaladministration är upplagda på tio kapitel, varje kapitel tar cirka tre timmar. Arbetsrätt I och II har fem kapitel var.
I kursdelen Coachande förhållningssätt får du även muntlig undervisning med uppgifter att lösa. Därefter framför du en redovisning inför läraren via Teams eller per telefon efter överenskommelse. Här ser du en kort film om studier online hos oss.


Lärare


Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen de undervisar i. De regelbundna utvärderingarna med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå. Se en kort film med läraren, Pia Eriksson här. Hon undervisar i Arbetsrätt och Löneadministration. En intervju med lärare Helene Persson kan du läsa här.


Certifiering


Efter kursdelarna Arbetsrätt I, Personaladministration och Arbetsrätt II har du möjlighet att skriva en tentamen hemma på bestämd dag och tid. Tiden för tentamen är begränsad till två respektive tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare. Certifieringen ingår i avgiften.

Tekniska förutsättningar


Du har tillgång till egen dator och kan ladda ner samt installera program och läsa filer som excel och pdf då det ingår i studiematerialet. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox.
För Mac: Installerad Windowsmiljö 10, 8 eller 7.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.
Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.


Avgift


34 875 kronor inklusive moms (25 %).
Litteratur tillkommer (var god se rubriken studielitteratur).
Tentamen och eventuell omtentamen för certifiering ingår i avgiften.

Vill du boka karriärcoachning för bättre möjligheter till praktik eller nytt arbete? Läs mer om upplägget och boka här.  Vänligen notera vid anmälan vilken utbildning som du studerar hos oss.

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder kostnadsfri delbetalning på tre månader till dig som är privatperson, vänligen ange det önskemålet vid anmälan.


Finansiering


I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria studielånet, välkommen in på deras hemsida alternativt ring dem på 08-560 201 15.


För dig med A-kassa


För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen förutsatt att du söker heltidsarbete, var god kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller.


Nästa steg


kan vara online-kurserna Lönehantering – öva mer eller Ny som ledare – praktiskt personalansvar.

Välkommen med fler frågor!


Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Våra köpevillkor.

FAQ


#sattfartpåkarriärersedan1881

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se