Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.
Information
23 Augusti 2021
Ansökan öppnar 1 februari 2021
Sista ansökningsdag 18 april 2021
2 år
Utbildningsort Eskilstuna med satellitorterna Stockholm och Helsingborg
30
Som entreprenadupphandlare med inriktning på bygg och mark arbetar du med upphandling av entreprenader. Yrkesrollen kräver en bred kompetens med kunskaper i bland annat hållbarhet, socialt ansvar, strategiskt inköp och lagstiftning inom upphandling. Inom yrkesrollen måste du kunna arbeta strukturerat, kollegialt såväl som självständigt i arbetslag för att skapa goda affärer utifrån långsiktiga samhällspolitiska mål med största möjliga nytta för organisationen.
Utbildningen är en satellitutbildning där Eskilstuna är huvudort och Stockholm samt Helsingborg är satellitorter. Detta innebär att studerande i Stockholm och Helsingborg kan följa utbildningen som ges i Eskilstuna digitalt via storbildsskärm.
Övergripande mål för YH-utbildningen Entreprenadupphandlare - bygg och mark är att ge den studerande nödvändiga samlade kunskaper för att kunna utföra de arbetsuppgifter yrkesrollen kräver idag och i framtiden.
I utbildningen ingår sammantaget 22 veckor LIA som är fördelad på två perioder/kurser. Lärande i arbete är praktisk tillämpning av utbildningens teoretiska avsnitt i ett av branschens företag under ledning av en utsedd handledare.
Du söker din LIA-plats själv, med hjälp av dina egna kontakter och målsättningar. Men i och med att Påhlmans handelsinstitut har slutliga ansvaret för samtliga studerande använder vi vårt omfattande kontaktnät för att säkerställa LIA-platserna.
Huvudkurserna är ekonomi och effektiva processer - inköp och upphandling, inköp, entreprenad- och upphandlingsjuridik, andra styrande regelverk och avtalsrätt. Nedan finner du poängfördelningen.
I utbildningen ingår bl.a. projektarbeten och presentationer i mindre grupper och/eller helklass.
Utbildningen bedrivs centralt i lokaler i Eskilstuna, Stockholm samt Helsingborg och det finns stora chanser till arbete efter fullföljda studier.
Att studera via satellit innebär att föreläsaren kan vara på annan ort än där en kopplad utbildningsgrupp sitter. Utbildning på satellit innebär bunden utbildning utifrån att de studerande förväntas vara fysiskt ansluta till en lokal utbildningsgrupp, med föreläsaren på plats eller kopplad till gruppen via satellitsändning över ex. Teams.
De utbildningsorter som är upptagna kring denna utbildning är:
Efter att vi har mottagit din ansökan erhåller du en bekräftelse från oss via e-post med ytterligare information.
I samband med din ansökan uppger du från vilken av studieorterna du vill studera på: Stockholm, Eskilstuna eller Helsingborg.
För att kunna söka till denna utbildning behöver du ha grundläggande behörighet.
Särskilda förkunskaper är minst E/3/G i Svenska 2 (tidigare B) eller Svenska som andraspråk 2, 100 p, Matematik 2 (tidigare B) 100 p, Engelska 6 (tidigare B) 100 p eller motsvarande kunskaper.
För dig som inte uppfyller de formella kraven på behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen. Vi kan, i vissa fall, göra undantag om vi bedömer att du har så kallad reell kompetens, det vill säga att du har tidigare erfarenheter och kommer att kunna klara utbildningen sam arbeta inom det yrke som utbildningen leder till. Om du åberopar reell kompetens kan du behöva tillhandahålla ytterligare ansökningshandlingar eller komma på ett kostnadsfritt valideringsprov. Detta ges i maj.
VG, G, IG
Din ansökan bedöms efter betyg och ett särskilt prov.
Betygen sammanställs och ett medelvärde beräknas, 1-5 poäng
Maxvärde: 5 poäng
Det särskilda provet kommer att utformas och följas upp av utsedda arbetsgivarrepresentanter för att bedöma sökandes möjligheter att tillgodogöra sig utbildningen på avsatt tid utifrån de mest grundläggande teoretiska kunskaperna inom ekonomi, företagsekonomi och juridik. Alla som är behöriga kallas att skriva ett särskilt prov som poängsätts i en femgradig skala enligt nedan:
Poängen för betyg och särskilt prov räknas samman enligt mallen nedan:
Gymnasiebetyg 0-5 poäng
Särskilt prov 0-5 poäng
Max: 10 poäng
Antagning och beslut tas därefter av ledningsgruppen. Den sökanden antas i den ordning poängen utvisar, där den med högst poäng antas först.
Påhlmans Handelsinstitut erbjuder särskilt pedagogiskt stöd till dig som känner att du behöver det. Stödet utformas utifrån dina individuella behov i enlighet med direktiven från Myndigheten för Yrkeshögskolan. Viktigt att veta är att du som studerande inte behöver en dokumenterad långvarig funktionsnedsättning för att erhålla stöd.
Vi på PHI strävar efter att du som behöver stöd ska få bästa möjliga förutsättningar att klara dina studier och utvecklas utifrån dina möjligheter. PHI erbjuder ökad tillgänglig undervisning för alla som önskar det i form av svenska med yrkesinriktning (yrkessvenska) där vi stärker dina kunskaper i det svenska språket med inriktning på ekonomi och juridik samt lärarledd studieverkstad.
Om du har några frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta:
Linda Widding Bisenius, 010-157 64 04