Retorik och presentationsteknik - våga föra din talan, online

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
5 500 kr ink. moms.
Utveckla din förmåga att prata inför människor i pressade situationer: arbetsintervju, medarbetarsamtal och löneförhandling. Bli säker på att presentera och informera även i privata sammanhang. Retorik för nervösa som vill våga samt för modiga som ska ta ett steg till. Valbar start på distans för maximal frihet.

Om kursen

Retorik är av avgörande betydelse för alla i dagens samhälle. Det är därför angeläget att förbättra din förmåga att föra din talan i arbetsliv, privatliv och på sociala medier. Under kursen får du kunskap, praktiska verktyg och ett individuellt träningsprogram för framgång och trygghet i olika talarsituationer. 
Förutom att du lär dig att framföra budskap som talare så får du även förståelse för kroppsliga stressreaktioner så att du kan hantera darrningar, svett, muntorrhet och rodnad.

Med denna insikt om helheten blir du mer stabil som talare: du får en fördjupad insikt om varför det kan vara så utmanande att prata inför människor samt hur du praktiskt hanterar det.

 

Start

Du börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du login och du har tillgång till kursen i 4 månader. Det ger dig maximal frihet att studera på distans när, var och hur du vill.

Innehåll

Kursen består av teori, filmer, exempel, övningar, ditt träningsprogram och verktyg i talarsituationer. Du får också användbara tips om hur du som talare anländer till en lokal och professionellt förbereder ett anförande inför en större publik.

 • Förståelse
 • Kroppsspråk
 • Förberedelser

Totalt får du 27 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande.
Du erhåller ett intyg efter genomförd kurs, vänligen mejla info@phi.se när du är färdig.

Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se.

Mål

Du blir en trygg talare, kan hantera varierande stressituationer oavsett miljö och målgrupp samt styra fokus helt på innehåll, åhörare och diskussioner.

Målgrupp och förkunskaper

 • För dig som blir nervös i talarsituationer och vill få trygghet i att hantera det: du får hjälp att i ditt eget tempo bli fri från dina hinder.
 • För dig som redan har både mod och erfarenhet av att tala inför andra och vill bli ännu bättre genom skarpa övningar och utmanande tankesätt.

För denna grundkurs behärskar du svenska i tal och skrift samt har gymnasiekompetens.

Bra att veta

Avgift, anmälan och finansiering

5 500 kronor inklusive moms (25%).  
4 400 kronor exklusive moms.

 • Privatperson erbjuds möjlighet att delbetala, anges efter Anmäl dig här.
 • Frivillig tentamen ingår i avgiften.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt hos två bokhandlare.
 • När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.
 • Förmånligt lån till avgiften.
 • Våra köpevillkor.

Nästa steg

är kursen VR -virtual reality– retorik och presentationsteknik. Kontakta oss för mer information.

 

När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

Om du är nyfiken på kursen, kontakta vår rådgivare och säljrepresentant Åsa Rooper Lindfors på 010-157 63 78. Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar Retorik, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.  

Relaterade artiklar