Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Retorik och presentationsteknik - våga föra din talan, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
5 500 kr ink. moms.
Utveckla förmågan att föra din talan inför människor i pressade situationer som: arbetsintervju, medarbetarsamtal, löneförhandling och i möte. Bli säker på att presentera och informera även i privata sammanhang: retorik för nervösa som vill våga, samt för modiga som ska ta ett steg till.

Om kursen

Retorik är av avgörande betydelse för var och en av oss i dagens samhälle. Det är angeläget att förbättra din förmåga att föra din talan i arbetsliv, privatliv och på sociala medier. Under kursen erhåller du kunskap, praktiska verktyg och framför allt ett individuellt träningsprogram för framgång och trygghet i olika talarsituationer. 
Förutom att du lär dig att framföra budskap som talare så får du även förståelse för kroppsliga stressreaktioner så att du kan hantera darrningar, svett, muntorrhet och rodnad.
Med denna insikt om helheten blir du mer stabil som talare: du får en fördjupad insikt om varför det kan vara så utmanande att prata inför människor samt hur du praktiskt hanterar det.

Målgrupp

 • För dig som blir nervös i talarsituationer och vill få trygghet i att hantera det: du får hjälp att i ditt eget tempo bli fri från dina hinder.
 • För dig som redan har både mod och erfarenhet av att tala inför andra och vill bli ännu bättre genom skarpa övningar och utmanande tankesätt.

Mål

Du blir en trygg talare, kan hantera varierande stressituationer oavsett miljö och målgrupp samt styra fokus helt på innehåll, åhörare och diskussioner.

Lärare

Mikael Andersson är kursens lärare, konsult inom retorik och även författare till boken Våga föra din talan - Retorik som faktiskt fungerar. Mikael besitter många års erfarenhet att föreläsa om och utbilda i hur vi bättre förstår oss själva och andra människor i talarsituationer, hur vi utvecklar vår kommunikation samt hur du på bästa sätt hanterar och presterar under pressade talarsituationer. Här presenterar Mikael mera.

Ur innehållet

Förståelse: hur fungerar vi i pressade talarsituationer, fysiskt och psykiskt, ta kontroll

 • Balans och kontroll
 • Upplevda situationer
 • Logik och känslor
 • Kroppen, Rösten och Språket

Kroppsspråk

 • Talarsituationer
 • Retorik
 • Trygghet

Förberedelser

 • Manusskrivning
 • Metoder och tekniker
 • Memorering

Här kan du se ett detaljerat kursinnehåll.

Kursen består av teori, filmer, exempel, övningar, ditt träningsprogram och verktyg i talarsituationer. Du får användbara tips om hur du som talare anländer till en lokal och professionellt förbereder ett anförande inför en större publik.

Kursens omfattning i tid: totalt 27 timmar á 55 minuter (filmer tre timmar, övningar 24 timmar).

Intyg

Du erhåller ett intyg på genomförd kurs efter att du har blivit godkänd av din lärare.

Förkunskaper

För denna grundkurs behärskar du svenska i tal och skrift samt har gymnasiekompetens.

Så här går det till att läsa online

Det är inga fysiska träffar eller tidsbestämda uppgifter/aktiviteter och du väljer själv din studietakt.
Du kan som längst studera fyra månader från inloggning och allt material finns tillgängligt för repetition under hela studietiden.

Tekniska förutsättningar 

Du har tillgång till egen dator med internetuppkoppling: vi rekommenderar senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox.
Du kan ladda ner och läsa filer som Excel och PDF då det ingår i studiematerialet.
När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid exempelvis videouppladdning.
Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.

Studielitteratur 

Lärarens e-bok Våga föra din talan ingår i avgiften under Påhlmans Handelsinstituts Jubileumsår 2021 och mejlas dig separat i samband med din anmälan (värde 120 kronor inklusive moms).

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.

Avgift och anmälan

5 500 kronor inklusive moms (25%).
4 400 kronor exklusive moms.

 • Möjlighet till två månaders delbetalning anges vid anmälan och gäller för privatpersoner.
 • Lärarens e-bok ingår i avgiften.
 • Du får inloggningsuppgifterna inom två arbetsdagar efter din anmälan.

Våra köpevillkor.

Finansiering - förmånliga lånevillkor 

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria lånet till avgiften, välkommen in på deras hemsida alternativt ring dem på 08-560 201 15. 

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under kursen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller. Om du behöver ett intyg, vänligen anmäl dig till kursen, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett klartecken från din A-kassa.

Välkommen att kontakta oss!

Du är hjärtligt välkommen att mejla oss på info@phi.se och vi nås även på telefonnumret 010-157 64 34.

Frågor och Svar.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881.

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se