Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Lönehantering - öva mer, online

Utmana dig själv – gör 12 månaders löner i nytt program! Perfekt för dig som vill lära dig lönehanteringssystemet Fortnox Lön Plus, eller fräscha upp gamla kunskaper. Lär dig nytt: Växa-stödet, Collectum, slutlön på nytt sätt och jobba med guider för att förenkla lönearbetet.

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
4 875 kr ink. moms.

Om kursen

I denna onlinekurs får du tillgång till interaktivt material bestående av undervisning via video, övningsuppgifter och olika instruktioner genom text och bild. Kursen består även av en chat i studieplattformen genom vilken du får personlig kontakt och vägledning av din lärare. 

Allt material och alla moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullföljt kursens alla praktiska moment med inlämningsuppgifter. 

Mål 

Du lär dig behärska ytterligare ett löneprogram och dina lönekunskaper blir uppdaterade. Efter kursen kan du arbeta som löneadministratör och får goda kunskaper om löneprogram.

Kursinnehåll

Kursen är upplagd med 14 olika kapitel, ett introduktionskapitel om hur kursen fungerar och ett ”kom igång kapitel” där vi tittar över funktionerna i programmet. Sedan följer tolv kapitel med lönekörningar för januari - december 2018. Under varje kapitel finns följande avsnitt: 

  • Fakta om aktuell lönekörning
  • Tidrapporter 
  • Skapande av lönekörning
  • Rätta lön eller lämna in lön för rättning
  • Frågor & Svar

I avsnitten kan det finnas text, bilder, filer och uppgifter att svara på. I några kapitel finns även övningsfrågor och i sista kapitlet finns information om kursavslut med intyg. Alla dina inlämningsuppgifter rättas av din lärare och du får tillbaka ditt svar direkt under kursen.

Med den här kursen kommer du igång med lönekörningar på en gång och det som är nytt förklaras i introduktionskapitlen.

Vi använder dataprogrammet Fortnox Lön Plus på ett övningsbolag. Ingen handbok eller annan kurslitteratur finns till denna kurs. All information finns i din kursplattform och i Fortnox Lön Plus hjälpfunktion.

Observera att kursen inte innehåller grundläggande teori eller repeterar lagar och regler. Det läser du i kursen Löneadministration I

Målgrupp 

Kursen vänder sig till dig som läst en grundkurs inom lön och vill bli säkrare på att registrera löner i ett dataprogram och/eller fräscha upp gamla kunskaper.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
Godkänd kurs i Löneadministration I eller motsvarande kunskaper.

Så här går det till

Kursen genomförs helt online utan träffar på skolan. Varje deltagare får genom inloggningsuppgifter som skickas per mejl tillgång till kursmaterialet i fyra månader. Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka du vill studera - det finns inga bestämda tider för någon aktivitet och du bestämmer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter du har läst några kapitel finns allt material kvar för att repetera och du kan göra övningsproven flera gånger. Tidigast är du klar efter två – tre veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. 

Tekniska förutsättningar

Du ska ha tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Firefox eller Google Chrome. Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.

Kursavgift

4875 kronor inklusive moms (25 %).

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på din utbildning och kompetents efter avslutad grundutbildning, är Löneadministration II. I den kursen får du en fördjupning och kursen är upplagd så att 1/3 av kursen är teori och 2/3 är i ett löneprogram - Fortnox Lön Plus.  Kursen kan du läsa hos oss på dagtid, kvällstid (då med Visma LÖN) eller parallellt med arbete som en onlinekurs. Om du bokar fortsättningskursen inom 6 månader från att du startade den här kursen får du 1000 kr i rabatt på fortsättningskursen.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för avgiften. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.
Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader. Kostnaden för lånet blir totalt 643 kr, vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295 kr. 

Frågor? Välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

 

Klicka här för att läsa våra köpevillkor.

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se