Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Löneadministration I, online

Tilltalas du av att arbeta med siffror och service? Då är löneadministratör ett yrke för dig. Här lär du dig att göra löneberäkningar utifrån aktuella avtal och lagar. Vi varvar utbildningen med teoripass och datapass där du jobbar i Fortnox Lön via nätet.

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
10 875 kr ink. moms.

Om kursen

I denna onlinekurs får du tillgång till interaktivt material bestående av undervisning via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och varierande instruktioner via text och bild. Kursen består även av en studiecirkel genom vilken du får personlig kontakt och vägledning av din lärare. 

Allt material och samtliga moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta.

Du kommer även att läsa om lagar, regler, skatter, semester och föräldraledighet. Vi fyller i anställningsavtal, tidrapporter, reseräkningar, ledighetsansökningar och skattedeklarationer. Du kommer att lära dig vad som krävs av en löneadministratör för att kunna ge anställda god service. 

Läs här om deltagare Nina som studerade löneadministration online från Shanghai.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullföljt kursens alla praktiska moment med inlämningsuppgifter samt delproven i varje kapitel.
 
Du kan också skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat, som ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Mål 

Efter kursen kan du arbeta som löneadministratör och får grundläggande kunskap om ett löneprogram.

Kursinnehåll

 • Löneadministratörens uppgifter och egenskaper
 • Lagar: Vilka finns och vi går igenom de vanligaste (exempelvis lagen om anställningsskydd)
 • Anställningsavtal, anställningsvillkor och arbetsformer
 • Olika löneformer och lönetillägg
 • Arbetstiden och dess förläggning, Arbetstidslagen med övertid/mertid/rast/paus/veckovila
 • Skatter: Tabellskatt och engångsskatt samt skattedeklaration
 • Arbetsgivaravgifter
 • Sjukfrånvaro och Sjuklönelagen
 • Ledighet för föräldrar - Föräldraledighetslagen
 • Tjänstledighet och permission
 • Semester, semesterrätt, semesterlön och semesterlagen 
 • Förmåner: Skattefria och skattepliktiga
 • Retroaktiv lön
 • Årsrutiner och kontrolluppgifter

Kursen är uppdelad enligt följande:

Kapitel med olika avsnitt: Avsnittet innehåller text, hänvisning till boken, en inlämningsuppgift och en dataövning i programmet. Varje kapitel avslutas med ett kunskapstest på det vi har gått igenom. 
Du väljer tempo på kursen själv: Halvfart, normal eller intensiv och du är färdig tidigast efter tre-fyra veckor. Du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. 
Du meddelar läraren när du vill skriva tentamen och ni kommer överens om vilken dag och tid då den läggs upp för dig i kurssystemet. Skrivtiden är begränsad till tre timmar efter inloggning.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator, både PC och Mac går bra. För PC så ska du ha Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.
Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
Detta är en grundkurs, och för att tillgodose dig kursen på bästa sätt är det önskvärt om du har kunskaper i matematik (motsvarande matematik A) och ett intresse för siffror.

Kurslitteratur

Anställda: praktisk handbok för arbetsgivare - den senaste upplagan - av Anette Broberg och Anna Sundin. Boken går att beställa på förlaget Björn Lundén information. Cirka pris i bokhandeln är 500 kr och den införskaffas på egen hand, gärna före kursstart.

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln. Klicka här för mer information.
(Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan.)

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå. Vänligen klicka här för att se en kort film med lärare Pia.

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på din kompetens och ditt CV är Löneadministration II. I den kursen får du en teoretisk fördjupning med Fortnox Lön Plus och lär dig att ta fram statistik och rapporter. Kursen kan du läsa hos oss på dagtid, kvällstid (då med Visma Lön) eller parallellt med arbete som en onlinekurs. Om du bokar fortsättningskursen inom sex månader från att du startade grundkursen får du 1 000 kr i rabatt på fortsättningskursen.

Vi erbjuder även en praktisk kurs med 12 månaders lönekörning - Lönehantering - öva mer, online.
Den kan du läsa direkt efter grundkursen eller efter Löneadministration II.

Finansiering

Du kan som privatperson välja att delbetala vid två tillfällen utan extra kostnad, notera önskemålet i meddelanderutan vid bokning.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.
Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader. Kostnaden för lånet blir totalt 643 kr, vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295 kr. 

Frågor? Välkommen!

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

 

Klicka här för att läsa våra köpevillkor.

 

#sattfartpåkarriärersedan1881

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se