Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Löneadministration I, kväll

Om du tilltalas av att arbeta med siffror och service då är löneadministratör ett yrke för dig! Under den här utbildningen jobbar du i Visma Lön 600 där du får lära dig att göra löneberäkningar utifrån aktuella avtal och lagar. Teori- och datapass varvas.

Information

Plats
Sal 413
Hagagatan 23 A
Startdatum
16 September 2019
Dag och tid
Måndagar 18:00-21:00
Avgift
12 000 kr ink. moms.

Om kursen

Kursstart måndag 16 september för att se SCHEMA - klicka här.
Avslut med tentamen 9 oktober.

Totalt 33 lärarledda utbildningstimmar och varje lektion är 55 minuter. Här studerar du tillsammans med deltagare från utbildningen Certifierad Löneadministratör med bokföring, kväll.

Undervisningen är förlagd till två kvällar per vecka kl 18-21 samt två lördagar kl 09 - 16. Under denna grundkurs kommer du att läsa om lagar, regler, skatter, semester och föräldraledighet. Vi fyller i anställningsavtal, tidrapporter, reseräkningar, ledighetsansökningar, skattedeklarationer mm. Du kommer att lära dig vad som krävs av en löneadministratör och allt för att kunna ge god service till anställda.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har minst sjuttio procents närvaro. Du kan skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV. Tentamen och certifikatet ingår i avgiften.

Mål

Efter kursen kan du arbeta som löneadministratör och har grundläggande kunskap om ett löneprogram.

Kursinnehåll

 •  Löneadministratörens uppgifter och egenskaper
 •  De vanligaste lagarna, exempelvis Lagen om anställningsskydd
 • Anställningsavtal, anställningsvillkor och arbetsformer
 • Olika löneformer och lönetillägg
 • Arbetstiden och dess förläggning samt Arbetstidslagen
 • Skatter, tabellskatt och engångsskatt samt skattedeklaration
 • Arbetsgivaravgifter
 • Sjukfrånvaro, Sjuklönelagen, Ledighet för föräldrar, Föräldraledighetslagen
 • Tjänstledighet och permission
 • Semester, semesterrätt, semesterlön, Semesterlagen
 • Förmåner, skattefria och skattepliktiga
 • Retroaktiv lön
 • Årsrutiner och kontrolluppgifter
 • Dataövningar i Visma Lön 600 ( ta med egen dator)

Under kursen får du tillgång till en elevlicens för Visma Lön 600 så att du kan göra dataövningar även hemma och du tar med din dator till skolan. Programvaran är windowsbaserad vilket betyder att du behöver ha en PC för att kunna ladda ner programmet Om du har en Mac eller inte har en PC så får du låna en dator av skolan när det är undervisning.

Kurslitteraturen

heter Räkna med Lön I från TiiChri Förlag vilken du införskaffar själv före start. Nypris är ungefär 600 kronor.
Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln. Klicka här för mer information.
(Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan.)

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift och har ett intresse av siffror och löneområdet.

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på din utbildning och kompetens efter är Lönedaministration II.  I den kursen får du en fördjupning i teoridelarna och dessutom lär du dig ytterligare ett löneprogram - HOGIA Lön.  Du lär dig att ta fram statistik och rapporter. Kursen kan du kan läsa hos oss på dagtid eller parallellt med arbete som en onlinekurs. Om du bokar kursen inom sex månader från att du läser grundkursen får du dessutom 1 000 kr rabatt på fortsättningskursen.

Avgift

12 000 kr inklusive moms (25%). Frivillig tentamen och även eventuell omtentamen för certifiering ingår i avgiften. 


Vi fakturerar cirka 15 dagar före start och du kan som privatperson vid anmälan välja att delbetala vid två tillfällen utan extra kostnad, ange det önskemålet i meddelanderutan.

Finansiering – förmånliga lånevillkor till avgiften

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.
Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader. Kostnaden för lånet blir totalt 643 kr, vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295 kr.

Frågor? Välkommen!

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

 

 

#sattfartpåkarriärersedan1881

 

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se