Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Löneadministration I, dag

Om du tilltalas av att arbeta med siffror och service så är löneadministratör ett yrke för dig! Under den här kursen jobbar du i Visma Lön 600 och lär dig att göra löneberäkningar utifrån aktuella avtal och lagar. Teori- och datapass varvas.

Få platser kvar

Information

Plats
Sal 405
Hagagatan 23 A
Startdatum
8 Oktober 2019
Dag och tid
Tisdagar 09:00-12:00
Avgift
12 000 kr ink. moms.

Om kursen

Start tisdag 8 oktober - för att se SCHEMA klicka här.
Avslut med tentamen måndag 28 oktober. (Med reservation för ändringar.)

Kursen är på dagtid, halv- och heldagar, totalt 33 lärarledda utbildningstimmar (varje lektion är 55 minuter). På denna kurs studerar du tillsammans med deltagare från utbildningen Certifierad Ekonomiassistent med praktik.
Vissa dagar är det undervisning i datasal så då behöver du ta med egen dator till skolan.

Under denna grundkurs kommer du att läsa om lagar, regler, skatter, semester och föräldraledighet och mycket mera. Vi fyller i anställningsavtal, tidrapporter, reseräkningar, ledighetsansökningar och skattedeklarationer. Du kommer att lära dig vad som krävs av en löneadministratör för att kunna ge god service till anställda.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har minst sjuttio procents närvaro. Du kan välja att skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd i din CV.

Mål

Efter kursen kan du arbeta som löneadministratör och har grundläggande kunskap om ett löneprogram.

Innehåll

  • Löneadministratörens uppgifter och egenskaper
  • Arbetstider och arbetstidsförkortning
  • Lön, sjuklön och ledighet
  • Löneregistrering och upplägg av egna lönearter
  • Traktamenten och reseräkningar
  • Representation och förmåner
  • Preliminärskatt och sociala avgifter
  • Löneadministration på dator – Visma Lön 600 (ta med egen dator)

Litteratur

Litteraturen som vi använder i kursen heter Räkna med Lön I från TiiChri och den införskaffas före start (nypris cirka 600 kronor). Du behöver även köpa boken Datahandledning (nypris cirka 260 kronor).

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln. Klicka här för mer information.
(Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan.)
 

Under kursen får du också tillgång till en elevlicens för Visma Lön 600 så att du kan göra dataövningar även hemma, du tar med datorn till skolan för undervisning i dataprogrammet.


Programvaran är windowsbaserad vilket betyder att du behöver ha en PC för att kunna ladda ner programmet. Om du har en Mac är du välkommen att istället kvittera ut en lånedator på skolan.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift samt har ett intresse av löneområdet, inga förkunskaper krävs.

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen de undervisar i. De regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på din kompetens är Löneadministration II. I den kursen får du en fördjupning inom lön och i programmet HOGIA Lön samt lär dig att ta fram statistik och rapporter. Kursen kan du kan läsa hos oss på dagtid, kvällstid eller parallellt med arbete online.

Finansiering

För dig som privatperson erbjuder vi två delbetalningar utan extra kostnad, notera önskemålet i meddelanderutan vid bokning.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga studielån. Välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.
Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader. Kostnaden för lånet blir totalt 643 kr vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295 kr.

Frågor? Välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

 

För att läsa våra Köpevillkor - klicka här.

 

#sattfartpåkarriärersedan1881

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se