Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Certifierad Paralegal – online

Att fortbilda dig med nya kunskaper och en certifiering som Paralegal gör att du växer i din befintliga yrkesroll eller kan söka jobb med nya utmaningar. En Paralegal är en viktig resurs på advokatbyråer, bolag, domstolar och myndigheter.

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Startdatum
4 September 2019
Dag och tid
Mån-Sön 17:00-21:00
Avgift
85 000 kr ink. moms.

Om kursen

Utbildningsavgift för företag: 68 000 kr exklusive moms.

Du kommer att erhålla adekvata kunskaper inom juridik, ekonomi, projektledning och IT-verktyg. Du kommer även få förståelse för såväl juridisk svenska som Legal English, samt få kunskap om den retorik och metodik som yrkesrollen kräver.

Påhlmans Handelsinstitut har genomfört Paralegal-utbildning i mer än tio år. Denna utbildningsplan är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister, samt lärare inom ekonomi och juridik från Stockholms universitet och Södertörns Högskola – allt för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver.

Målgrupp och förkunskaper

Du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har gymnasiekompetens.

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar helt eller delvis med juridisk administration och vill certifiera dina kunskaper som Paralegal.
För det fall du inte redan har yrkeserfarenhet men vill utbilda dig för att jobba som Paralegal så rekommenderar vi att du försöker få praktik på en arbetsplats några veckor under online-utbildningen. Vi kan försöka hjälpa dig med att skaffa en praktikplats om du inte har egna kontakter.

Program

 • Juridik
 • Ekonomi
 • Juridisk svenska
 • Legal English
 • Informationsteknik
 • Kommunikation & Metodik
 • IT-verktyg
 • Projektledning

För att se en mer detaljerad beskrivning av programmet - klicka här.

Deltagare skriver att detta var speciellt bra:

 • Lärarnas kunskap och sättet att lära ut!
 • Jag tycker att lärarna överlag har varit jättebra och våra två internat i Stockholm har varit över all förväntan.
 • Kompetenta lärare, en lärorik period, intressanta case.
 • Det är inget snack om att Anna och Hans är otroligt bra lärare. Det är alltid intressant att lyssna på deras föreläsningar på kursinternaten. De är extremt kunniga och pedagogiska.

Informationsmöte

Vi anordnar informationsmöte inför starten: Kom och träffa oss på skolan, bläddra i kurslitteraturen och få svar på dina frågor av lärare Anna Öster. Mötet är ungefär 45 minuter och vi bjuder på fika med start en kvart innan.
Klicka här för att anmäla dig.

Klicka här för att se en kort film med lärare Anna Öster som är en av pionjärerna när det gäller att utbilda till och etablera yrkesrollen Paralegal i Sverige.

Anmälan och antagning

Klicka på knappen Anmäl dig nu! högst upp på den här sidan. Skicka även kopior på ditt betyg och CV till info@phi.se. Skriv "Antagning Paralegal online" i ämnesraden. Din anmälan behandlas i turordning.

Sista dag för anmälan är onsdag 28 augusti 2019.

Nytt för hösten är att du kan välja till karriärcoachning. Vid intresse vänligen kontakta vår karriärcoach på telefonnummer 010 – 157 6321 alternativt daniel.borgman@phi.se.

Utbildningslängd

Utbildningen genomförs framförallt genom onlinestudier varje vecka under två terminer. Du deltar även på undervisning i Stockholm med muntlig framställning och skriftlig tentamen vid två tillfällen, en per termin. Kursinternaten genomförs från torsdag till lördag eftermiddag. Avslutning på skolan med certifiering preliminärt fredag 12 juni 2020.

Kontakta oss om du vill se en detaljerad studieplan.

Så här går det till att läsa online

Utbildningen består av interaktivt material via föreläsningsvideor, kurslitteratur, inlämningsuppgifter av PM och rättsfallskoncentrat. Du följer en tydlig studieplan med två tillfällen per vecka - när det passar dig tidsmässigt - att logga in på studieplattformen för att ta del av materialet. Studieplattformen består även av ett forum genom vilket du får personlig kontakt och vägledning av din lärare och där du även har kontakt med övriga deltagare.

Lärarna finns givetvis som ett stöd och svarar på frågor och handleder dig i dina studier. Allt material och alla moment i onlineutbildningen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. Du får tillgång till studieplattformen och de första kursdelarna vid start och efter antagning.

Beroende på förkunskaper och tidigare studievana beräknas tidsåtgången för studierna till 8-15 timmar per vecka. För dig som har behov av särskilt studiestöd lämnas utrymme för utökad tid för inlämningsuppgifter och mer tid för genomförande av tentamen.

Studielitteratur

Det tillkommer kostnad för litteratur som du köper själv, ungefär 2 500 kr inklusive moms. En lista skickas i samband med kallelsen några veckor före starten.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln. Klicka här för mer information.
(Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan.)

Certifiering

Certifiering sker i form av sex skriftliga deltentor (varav två i klassrum) samt ett examensarbete. Tentamen ingår i avgiften och är frivillig. Om du inte vill certifiera dig men har genomfört minst 70 % av utbildningen får du ett intyg efter avslutad utbildning.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i studiematerialet. Du kommer också att göra övningar i programmet Visma med en elevlicens som är Windowsbaserad och laddas ner på datorn. 
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.
För Mac: Installerad Windows-miljö för programmet Visma.

Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.

Finansiering – förmånliga lånevillkor till avgiften

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån till avgiften. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna. Ta gärna personlig kontakt via telefonnummer 08 - 560 201 15.
Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader. Kostnaden för lånet blir totalt 643 kr, vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295 kr. 
 

Kontakta oss

Du är hjärtligt välkommen att mejla oss på info@phi.se och vi nås även på telefonnumret 010-157 64 34.

Övrigt:
Påhlmans Handelsinstitut anordnar utbildningen tillsammans
med Cross Advokater och Fröken Juridik. Inga rabatter ges på denna utbildning.

Vid särskilda behov, var god kontakta oss innan anmälan på info@phi.se alternativt 010-157 64 34.

 

Läs våra köpevillkor genom att klicka här.

 

Kontakt

Kontaktperson

Ylva Frimodig