Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Certifierad HR-assistent, blended learning

Är du intresserad av arbetsmiljö, kommunikation och vill arbeta med personalfrågor både strategiskt och operativt? Den här utbildningen kombinerar studier online med undervisning i klassrum under en termin, så kallad blended learning.

Information

Plats
Sal 405
Hagagatan 23 A
Startdatum
18 September 2019
Dag och tid
Mån, Ons-Lör 13:00-18:00
Avgift
39 000 kr ink. moms.

Om kursen

Du lär dig det strategiska arbetet som innebär allt från att assistera vid skapandet av en ny rekryteringsprocess till att införa ett flextidsavtal eller friskvårdsbidrag. Det operativa arbetet kan innebära uppgifter som att hålla intervjuer, introducera nyanställda, göra enkla beräkningar på vad personalen kostar, bedriva arbetsmiljöarbete eller stödja chefer i arbetsrätt.

Som HR-assistent arbetar du med företagets viktigaste resurs – personalen. Efter den här utbildningen har du verktygen för att se till att personalen trivs och mår bra samtidigt som du bedriver ett effektivt HR-arbete.

Utbildningsstart hos oss i klassrum onsdag 18 september kl 13.00 - 18.00.
Avslutning tisdag 17 december 2019.

Utbildningen genomförs under en termin på deltid med ”blended learning” – alltså studier digitalt/online via en studieplattform samt några träffar i klassrum. Du träffar en lärare och dina klasskamrater första dagen och vid starten får du tillgång till studiematerial att läsa och uppgifter att lösa online. Innehållet består av interaktivt material, som lektioner via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och varierande instruktioner genom text och bild. Kurserna innehåller även ett forum genom vilken du får personlig kontakt och vägledning av din lärare. Där kan du också ha kontakt med övriga deltagare och läraren svarar på frågor vid inloggning minst en gång per dag alla vardagar. Allt material och alla moment i onlineutbildningen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta.

Utbildningen består av fem kursdelar som kombinerar teori och praktiska övningar inom arbetsrätt, administration, rekrytering och ett coachande förhållningssätt. Totalt 118 kurstimmar varav 58 timmar i klassrum.

Datum för undervisning och workshop i klassrum:

Onsdag 18/9 kl 13.00-18.00 – Start! 

HR-rekrytering
Torsdag 7/11 kl 13.00-19.00
Fredagar 8/11 kl 9.00-16.00

Torsdag 14/11 kl 13.00-19.00
Fredag 15/11 kl 9.00-16.00

Torsdag 21/11 kl 13.00-19.00
Fredag 22/11 kl 9.00-16.00

Torsdag 28/11 kl 13.00-19.00
Fredag 29/11 kl 8:30-15.30
Tisdag 3/12 kl 14.00-16.00 Tentamen

Coachande förhållningssätt
Torsdag 12/12 kl 13.00-19.00
Lördag 14/12 kl 9.00-16.00
Onsdag 18/12 kl 9.00–16.00

Lunchrast en timme på fredagar och lördagen samt måndag 16/12. Eftermiddagspaus på torsdagarna efter överenskommelse med lärare och deltagare.

Mål

Att kunna arbeta effektivt och framgångsrikt med de administrativa frågorna avseende personalen i ett företag.

Program

Arbetsrätt I och II – 24 timmar online
I den här kursdelen får du goda kunskaper om hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till och du får läsa och tolka lagtexter kopplade till lönerelaterade frågor.
 
• Vad är Arbetsrätt?
• Arbetsrättsliga lagar - exempelvis vid frånvaro, sjuklön, uthyrning
• Ledighetslagar
• Rättssystemet
• LAS - anställning, uppsägning och omplacering, lön och förmåner under uppsägning
• Diskrimineringslagen
• Lönekartläggning - vad säger lagen och vem behöver göra vad
• Arbetsmiljölagen - ansvaret och de olika rollerna inom arbetet
• Systematiskt arbetsmiljöarbete - SAM
• Rehabiliteringsplan

Personaladministration – 35 timmar online
• Inledning till Personaladministration
• Strategisk PA
• Ledarskap och rekrytering
• Att anställa och arbetsrättsligt perspektiv
• Personalekonomiskt perspektiv
• Löner, arbetstider och ledighet
• Avgång - dags att gå vidare

HR-Rekrytering – 35 timmar i klassrum
Efter genomförd kurs ska du på ett professionellt sätt kunna genomföra en rekryteringsprocess och presentera slutkandidater.

• Behov av att rekrytera
• Vilka viktiga förberedelser finns det inför en rekrytering?
• Annonsering
• Urval
• Administration
• Kompetensbaserade intervjuer - praktiska övningar
• Återkoppling
• Presentation
• Avslut
• Introduktion
• Extern rekryteringshjälp
• Tips och verktyg - Övningar i programmet Workbuster

Coachande förhållningssätt – 19 timmar i klassrum
Syftet är att ge grundläggande kunskaper i coaching och hur det förhållningssättet kan användas för att motivera och inspirera dig själv och andra till ökat lärande och förbättrade prestationer.

•   Vad är Coaching?
•   Coachande förhållningssätt
•   Struktur för samtal - Bra frågor ger bra svar
•   Coaching, mål och kommunikation
•   Coachande handledning och gruppcoaching
•   Fällor

Studielitteratur

Litteratur att inhandla själv
"Personaladministration - i praktiken" av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, Liber förlag, cirka 450 kronor (ej övningsboken).

"Arbetsrätt 2019" – Lars Åhnberg förlag, cirka pris 100 kr (frivillig).

Litteratur som ingår i avgiften och delas ut i klassrum
"Rekrytering och Urval" - Studentlitteratur AB förlag, cirka 338 kr.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln. Klicka här för mer information.
(Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan.)

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.

Certifiering

Efter kurserna Arbetsrätt och Personaladministration har du möjlighet att skriva ett prov hemma på bestämd dag och tid. Provtiden är begränsad till tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare. Läraren gör provet tillgängligt för dig på studieplattformen på den tiden ni har bestämt. Certifieringen ingår i kursavgiften. Tentamen efter Rekryteringskursen görs på bestämd dag i skolan.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift, vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens och ett intresse för personalfrågor.

Anmälan

Vi tar emot anmälningar i turordning fram till kursstart, möjlighet till senare start finns. Observera att antal deltagarplatser är begränsat och vid fullbokad utbildning meddelas det på vår hemsida. Anmälan till kölista kan då göras och den är inte bindande.

Välkommen på vårt kostnadsfria informationsmöte där du får veta mer om utbildningen. Träffa oss på skolan, se våra lokaler och få svar på dina frågor. Mötet är max en timme och vi bjuder på fika.

Se kommande informationsmöten här

Nytt är att du kan välja till karriärcoachning för 2 250:- inklusive moms. Intresserad? Kontakta vår karriärcoach på 010 – 157 63 21 alternativt daniel.borgman@phi.se

Certifikat och intyg

Efter avslutad utbildning erhåller du ett intyg på dina kunskaper om du har minst 70 % procents närvaro. Vidare kan du certifiera dig som HR-assistent efter avslutade teoretiska studier genom tentamen i Arbetsrätt, Personaladministration och Rekrytering. Möjlighet till omtentamen finns. Certifieringen ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.
Klicka här för att se en kort film med lärare Helen Persson. 
Klicka här för att läsa intervjun med lärare Helen Borg som har drygt 20 års erfarenhet inom HR, varav 16 år som HR-chef.

Detta var speciellt bra enligt tidigare deltagare:

-Gillade speciellt upplägget i delarna som låg online. Med tydligt upplägg inkl övningar som man skulle lämna in och få rättade och även övningsproven. Passade mig ypperligt.

-Jättebra att lärarna har så bra erfarenhet i de olika yrkesrollerna. Gjorde att det var intressant och lätt att ställa frågor.

 -Lärarna var väldigt engagerade, kompetenta och stimulerande.

-Trevlig känsla överlag på Påhlmans!

Avgift

39 000 kronor inklusive moms (25 %). Litteratur tillkommer (var god se vid rubriken studielitteratur). 
Tentamen och eventuell omtentamen för certifiering ingår i avgiften. 

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder kostnadsfri delbetalning på tre månader till dig som är privatperson, vänligen ange det önskemålet i meddelanderutan vid anmälan.

Lokaler

Hagagatan 23 A, plan 4, Stockholm (T-bana Odenplan).

För dig med A-kassa

För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen förutsatt att du söker heltidsarbete - kontakta din A-kassa och fråga om vilka regler som gäller.

Finansiering

Förmånliga lånevillkor till avgiften
I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.
Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader. Kostnaden för lånet blir totalt 634 kr vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295 kr.

Har du fler frågor? Välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Kontakt

Kontaktperson

Ylva Frimodig