Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Vill du ansvara för och arbeta med den löpande bokföringen och löneadministrationen? Den här breda deltidsutbildningen online ger dig god insikt i ett företags alternativt en organisations ekonomiska verksamhet.

Information

Plats
Påhlmans
Avgift
32 750 kr ink. moms.

Om kursen

Du lär dig löpande bokföring, löneadministration, avstämning och att förbereda ett bokslut. Utbildningen innefattar även företagsekonomi och affärsjuridik.

Efter utbildningen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. Du kan certifiera dig i bokföring, bokslut och löneadministration med en extra tentamen vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Du kan även läsa utbildningen i klassrum på dagtid eller kvällstid under en termin.

Mål

Efter utbildningen kan du ansvara för och arbeta med den löpande bokföringen, förbereda bokslutet och även hantera enklare löneberäkningar på ett företag.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift, vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande matematik A) samt har ett intresse för siffror.

Innehåll

Grundläggande företagsekonomi, 12 kurstimmar

 • Olika företagsformers påverkan på bokföringen
 • Kalkyler
 • Kostnad och intäkter
 • Budgetering
 • Ränteberäkning
 • Prissättningsmodeller

Bokföring, 36 kurstimmar

 • Termer och begrepp
 • Bas 2015
 • Bokföringslagen
 • Löpande bokföring
 • Fakturering
 • Leverantörs- och kundreskontra
 • Bokföring på dator - Visma Administration 2000

Affärsjuridik, 9 kurstimmar

 • Avtal
 • Fordringar
 • Köprätt

Löneadministration I, 33 kurstimmar

 • Arbetstider
 • Lön, sjuklön och ledighet
 • Traktamente 
 • Sociala avgifter
 • Preliminärskatt 
 • Löneadministration på dator - Fortnox Lön

Bokslutsteknik, 30 kurstimmar

 • Redovisningslagar
 • Skatt 
 • Materiella/immateriella och finansiella anläggningstillgångar
 • Omsättningstillgångar
 • Skulder och obeskattade reserver 
 • Eget kapital i AB
 • Periodiseringar
 • Bokslut- och årsredovisning
 • Bokslutsdispositioner

Så här går det till

Utbildningen genomförs helt online - det är inte några träffar på skolan och du väljer själv i vilket tempo du vill studera. Efter anmälan får du tillgång till studieplattformen och samtliga kursdelar. Utbildningen består av interaktivt material som lektioner via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och varierande instruktioner genom text och bild. I studieplattformen finns även ett forum genom vilket du får personlig kontakt och vägledning av din lärare. Du kan även ha kontakt med övriga deltagare i forumet. Läraren svarar på frågor minst en gång per dag alla vardagar. Allt material och samtliga moment i onlineutbildningen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta.

Klicka här för att se en kort film om utbildningen och studieplattformen.

Du startar med kursdelen Företagsekonomi. Därefter läser du Bokföring eller Löneadministration del I. Dessa kurser kan du också läsa parallellt. För att gå vidare och läsa Bokslut måste du först ha avslutat kursen i bokföring. Du meddelar läraren att du är klar efter varje kursdel och får då ett godkännande alternativt uppgifter att komplettera med. Den kortare kursdelen, Affärsjuridik, kan du också läsa parallellt och när du vill under utbildningen.

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Studietid

Du kan som längst studera online ett år och tre månader från att du inloggning. De stora kursdelarna kan du studera som längst fyra månader per kurs. Då läser du några timmar per vecka och har möjlighet att kombinera studierna med att heltidsarbete.

Löneadministration I är upplagd på tio kapitel och man räknar att varje kapitel tar ungefär tre timmar. Det du gör på studieplattformen motsvarar det som skulle ha hänt i klassrummet under samma tid. Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka som du vill studera - det finns inga bestämda tider för någon aktivitet och du bestämmer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar för dig att repetera.

Detsamma gäller kursdelarna Bokföring och Bokslut. För de kortare kursdelarna Affärsjuridik (sex timmar) samt Företagsekonomi (tolv timmar) är det kortare tid, totalt tre månader.

Anmälan
Vi tar emot anmälan löpande så du har friheten att starta dina studier när det passar dig. Under lov är den administrativa bemanningen begränsad på skolan, då kan det ta längre tid för dig att få inloggningsuppgifterna. Våra onlinelärare arbetar dock som vanligt.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator och kan ladda ner samt installera program och läsa filer som excel och pdf då det ingår i studiematerialet. Din dator ska ha ledigt utrymme för installation av Visma Administration, minst 5 GB. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox.
För Mac: Installerad Windowsmiljö 10, 8 eller 7.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.

Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.

Du får tillgång till en elevlicens för bokföringsprogrammet Visma Administration. Under kursen gör du bokföringsövningar på din dator och just det programmet är inte kompatibelt med läsplatta. Du har tillgång till elevlicensen i som mest fyra månader per delkurs.

I kursdelen Löneadministration gör du övningar i det webbaserade löneprogrammet Fortnox Lön.

Certifiering

Efter kursdelarna Bokföring, Bokslut och Löneadministration har du möjlighet att skriva prov hemma på bestämd dag och tid. Provtiden är begränsad till tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare. Läraren gör provet tillgängligt för dig på studieplattformen på den tiden ni har bestämt.
Certifieringen ingår i avgiften.

Nästa steg

Det finns flera alternativ på fortsättningskurser att välja för dig som vill bygga på din kompetens och CV ytterligare efter avslutad utbildning. Ett nästa steg kan vara att ta dubbelcertifiering till Certifierad Löneadministratör genom att studera Arbetsrätt I och Löneadministration II, båda kurserna erbjuds online.

Om du bokar en kurs inom sex månader efter avslutad utbildning så får du 10 % i rabatt, ange fdphi10 i meddelanderutan (gäller endast webbokning).

En annan påbyggnadskurs är Redovisningsengelska, online

Deltagarundersökning om studier i ekonomi:

67 % av deltagarna som svarade arbetar efter avslutad utbildning med ekonomi eller löner.
Av dessa fick 71 % arbete inom bara tre månader efter examen. Några fick till och med erbjudande om anställning innan utbildningen var klar. 

Sammanställningen visar glädjande också att efterfrågan på löneadministratörer är hög. Lönenivån för löneadministratörer har ökat och förbättrats avsevärt jämfört med tidigare år.
(Undersökningen är baserad på deltagare från utbildningarna Certifierad Ekonomiassistent och Certifierad Löneadministratör som avslutat studierna VT 2015 – VT 2017.)

För dig med A-kassa

För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att bibehålla din ersättning under utbildningen förutsatt att du söker ett heltidsarbete: Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller.

Avgift

32 750 kronor (inklusive 25 % moms) 

Ange i meddelandefältet om du vill delbetala vid tre tillfällen utan extra kostnad. Vi fakturerar i samband med din anmälan.

Frivillig tentamen i Bokföring, Bokslut och Löneadministration ingår i avgiften.

I kursdelarna Bokföring och Bokslut ingår litteraturen som en del av materialet på studieplattformen, så du behöver inte köpa några extra böcker. Detsamma gäller för Företagsekonomi och Affärsjuridik.

För litteratur till lönekursen tillkommer cirka 500 kronor (inklusive 6 % moms) och den boken inhandlar du själv: "Anställda: praktisk handbok för arbetsgivare" den senaste upplagan av Anette Broberg och Anna Sundin på förlaget Björn Lundén information.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln. Klicka här för mer information.
(Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan.)

Finansiering – förmånliga lånevillkor till avgiften

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga studielån, välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna eller ring 08-560 201 15.
Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader. Kostnaden för lånet tillkommer och blir totalt 643 kr vilket inkluderar aviavgifter i tolv månader samt uppläggningsavgiften.

Frågor? Välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

 

#sattfartpåkarriärersedan1881

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se