Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Intervju med tidigare elev på Certifierad Researcher

Jenny gick utbildningen Certifierad Researcher på Påhlmans Handelsinstitut under hösten 2018.

Hej Jenny, vem är du?

Jag är en kvinna på 45 år som arbetat ideellt med stora projekt inom föreningslivet under tiden som jag har varit hemma med min dotter. Efter att ha fått barn, så kände jag att det var viktigt att prioritera m i g - det är av stor vikt att arbetet jag går till ska vara mentalt stimulerande och utmanande.

Du har gått utbildningen Certifierad Researcher på Påhlmans Handelsinstitut hösten 2018. Vad lärde du dig?

Praktiska saker om rättsprocessen, hur det går till från brott till straff. Att faktagranska grundligt och vilka källor som är tillförlitliga både i en mediebevakning och/eller i en rekryteringsprocess samt även i en rättslig utredning.

Vad var svårt och vad var enkelt?

Jag älskar att utvecklas så ingenting var egentligen svårt, utan otroligt stimulerande och härligt utmanande. Det finns ingenting som är enkelt i utbildningen men däremot var det rogivande för mig att få lära sig leta i arkiven, en otrolig källa till information. Handlingar gallras och det är inte alltid logiskt, man måste vara oerhört flexibel och modigt påstridig. Det var magiskt!

Varför valde du att studera på Påhlmans?

Jag såg annonsen i en tidning och kände direkt att DET var exakt vad jag ville studera!

Vilka framtidsmöjligheter ser du med utbildningen?

Jag har själv kommit långt i en rekryteringsprocess och inväntar svar nu i dagarna på vad jag känner är mitt drömjobb.

Utbildningen ligger i tiden, då jag hoppas och tror att snabba beslut tagna på felaktiga grunder är förlegat och att mjuka värden värdesätts och premieras både på redaktioner och i andra berörda sammanhang.
Exempelvis så skulle vi Researchers kunna spara så mycket pengar åt kommun och landsting, samt för andra instanser, om en grundlig och professionell bakgrundskontroll gjordes på företag och deras styrelse inför upphandlingar. Fel person på fel plats kan skada ett företag ekonomiskt och även vara en säkerhetsrisk - det är där vi Researchers kommer in.

Det finns så många varierande arbetsuppgifter och allt fler kommer att få upp ögonen för vad vi utför och vad vi är användbara till. Jag ser bara ljust på framtiden och är oerhört tacksam för de lärare som vi har haft under utbildningen. Praktiken är mycket viktig för då inser man hur mycket man faktiskt kan!