Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Intervju med bemanningsföretaget MultiMind

Vad är bra att tänkta på när man skriver ett CV och vilket är det bästa tipset när man söker ett jobb? Det är några av de frågor som rekryteringsföretaget MultiMind svarade på under Career Day på Påhlmans Handelsinstitut.

Sedan ett par år tillbaka anordnar Påhlmans Handelsinstitut Career Day. Under några timmar får de studerande möjlighet att träffa och presentera sig för rekryterare och bemanningsföretag som letar efter kandidater till lediga tjänster. Ett av företagen som var med i februari 2019 var MultiMind som arbetar med rekrytering, personaluthyrning och konsultation inom kundservice, ekonomi, marknadsföring, supply chain, HR och IT.

Varför är ni med på Career Day?

– Vi är här för att träffa duktiga kandidater som söker jobb och som vi hoppas ska kunna matcha till någon av våra lediga tjänster. De utbildningar som Påhlmans Handelsinstitut har och utbildar inom passar flera passar flera av våra kunder och eftersom vi både söker efter kandidater till extrajobb likväl som till mer kvalificerade tjänster, så är det helt rätt att vi är här idag.

Om man vill söka ett jobb hos er, hur gör man då?

– Första steget är att registrera sitt CV på vår hemsida. Det kan man göra genom att söka en specifik tjänst eller genom att lägga upp sitt CV. Via denna bank gäller det sedan för oss att hitta rätt kandidat med rätt kompetenskrav.

Vad ska man tänka på när man skriver ett CV?

– Man ska ha ett tydligt CV samtidigt som det gärna får sticka ut lite från mängden. I CV:t är det bra att berätta vad du kan tillföra det jobb du söker och vilka personliga egenskaper du har som kan vara bra för tjänsten.

Vilket är det bästa tipset när man söker ett jobb?

– Det är att ha en uppdaterad Linkedin-profil. För den som söker ett arbete är Linkedin ett användarvänligt verktyg och det är lätt att söka jobb direkt via sidan. För oss som rekryterare är det möjligt att sortera ut de personer som söker ett speciellt jobb. Vi letar aktivt efter kandidater på Linkedin och där tittar vi ofta efter relevanta nyckelord som matchar vår kravprofil, därför är det ett tips att alltid använda nyckelord i profilen. Lägg gärna in exempelvis vilka datasystem och språk du behärskar.

Hur ser det framtida rekryteringsbehovet ut?

Behovet är stort framöver, flera av våra kunder går via bemannings- och rekryteringsföretag för att rekrytera i alla branscher som vi verkar inom som exempelvis ekonomi där vi ser ett stort behov av att rekrytera controllers, ekonomiassistenter, inköpare och redovisningsekonomer. Även inom administration och digitala marknadsroller är behovet stort.