Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

David Söderberg började jobba på advokatbyrå efter Paralegal-utbildningen

Intervju med David Söderberg som gick Påhlmans Handelsinstituts YH-utbildning Paralegal på heltid.

Är du nöjd med din studietid på Påhlmans Handelsinstitut?

Ja, jag är riktigt nöjd med studierna vid Påhlmans Handelsinstitut. Utbildningen kändes helt ”up to date” och vissa moment var svårare än andra men överlag så höll utbildningen en medel till medelsvår nivå. Lärarna som undervisar på Påhlmans Handelsinstitut undervisar även på Stockholms eller Uppsala universitets juristutbildning. Det i sig gav en kvalitetsstämpel på att man får nyttig och relevant kunskap för yrkesrollen.

Ingick det LiA (Lärade i Arbete/Praktik) i din utbildning?

Ja, det ingick 22 veckors Lia uppdelat på två perioder, den första perioden var på tolv veckor och den andra på tio. Jag valde att spendera båda perioderna på Excello Advokatbyrå. En affärsjuridisk advokatbyrå med ett modernt sätt att förmedla juridiska tjänster till sina klienter. Praktiken var väldigt spännande och att rent praktiskt få göra det man läst om i teorin är en fantastisk möjlighet. Jag fick dessutom jobb på Excello Advokatbyrå efter mina studier.

Hur var det att studera på en YH-utbildning jämfört med andra studier?

Om jag jämför YH-utbildningen med högre studier, t.ex. min erfarenhet av Malmö Högskola så tycker jag att YH-utbildningen har ett mer praktiskt förhållningssätt i sin metodik. Givetvis diskuteras teori och litteraturen kring juridiken på YH-utbildningen, men lärarna har ett sätt tillämpa detta på konkreta rättsfall och arbetslivssituationer. Jag rekommenderar varmt att läsa en YH-utbildning om utbildningen har en inriktning som du vill arbeta med. Det är ett snabbspår ut i arbetslivet tack vare den erfarenhet du får via en praktik, som varken högskola eller universitet har.

Vad gör du idag?

Efter mina avslutade studier arbetade jag på Euroclear under en period, och med börsnoterade bolags årsstämmor. Yrkestiteln var project administrator. Sedan blev jag erbjuden en plats på Excello Advokatbyrå, där fick jag använda hela registret av både min tidigare yrkeserfarenhet och min utbildning till paralegal. Nu jobbar jag som Compliance officer på ett förtag som arbetar med kryptovalutor. Min uppgift att säkra att vi följer finansinspektionens alla lagar och regler som finns för aktörer inom branschen.

Slutligen vill jag bara säga att som helhet är jag väldigt nöjd med utbildningen på Påhlmans Handelsinstitut och jag har nytta av den varje dag i mitt arbete. Utbildningen har gjort att jag kan söka reda på de svar jag behöver för att kunna utföra mitt arbete på ett korrekt och tillfredsställande sätt.