Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Företagspraktik

I de flesta av våra utbildningar ingår det praktik (LIA/lärande i arbete) där de studerande under flera veckor praktiserar på ett företag i en konkret arbetssituation.

Företagspraktik läsåret 2018/2019

Kommande praktiktider för våra YH-utbildningar

  • Paralegal – YH LIA – vecka 40-51
  • Lönekonsulter – YH LIA – vecka 8-20 (2019)
  • Paralegal – YH LIA – vecka 10-19 (2019)

Kommande praktiktider för våra yrkesinriktade utbildningar

  • Ekonomiassistenter – vecka 47-50
  • Löneadministratörer – vecka 47-50
  • Ekonomiassistenter – vecka 7-10 (2019)
  • Löneadministratörer – vecka 21-24 (2019)
  • Ekonomiassistenter – vecka 21-24 (2019)

LIA-studenter

LIA (lärande i arbete) är en viktig del i en YH-utbildning. Det långsiktiga målet med LIA är att förbereda våra studerande för sin yrkesroll och öka förutsättningarna för en anställning efter avslutad utbildning. Det är också ett sätt att lära känna kapaciteten hos våra studerande och stödja företag i deras framtida rekryteringsbehov.

Våra studerande tillbringar en tredjedel av utbildningstiden ute på företag i en konkret arbetssituation. Där får de möjlighet att omsätta de förvärvade kunskaperna från utbildningen, något som har avgörande betydelse för det fortsatta yrkeslivet.

Påhlmans Handelsinstitut har väl framtagna rutiner för LIA och vi samarbetar med företag, organisationer och myndigheter.

Certifierade Ekonomiassistenter och Löneadministratörer

Påhlmans Handelsinstitut utbildar färdiga certifierade ekonomiassistenter och löneadministratörer. De avslutar alla sin deltidsutbildning med fyra veckors företagspraktik. Utbildningarna

Våra yrkesinriktade utbildningar med företagspraktik startar varje termin och vissa startar flera gånger per termin. Vi har löpande många kandidater som gärna bidrar med sina nyvunna kunskaper ute på ert företag! Så tveka inte att höra er till oss!

Bli praktikföretag

Praktikföretag – läs mer här

Rekrytera nya medarbetare

Låt oss bli en resurs i din rekrytering – läs mer här