Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Bli praktikföretag!

Vi erbjuder en möjlighet för företag, organisationer och myndigheter att ta mot en praktikant från någon av våra certifierings- eller YH-utbildningar.

Praktik och praktiksamordnare

För oss är det viktigt att praktiktiden blir en win win situation för både företaget och praktikanten. Därför har vi en praktiksamordnare som matchar företag och studerande hos oss. Vår förhoppning är att praktiken ska leda till en anställning men det finns inga krav på rekrytering för dig som tar mot en praktikant.

Praktiktiden varierar

Praktiklängden varierar beroende på vilken typ av utbildning den studerande går:

* På våra certifieringsutbildningar (yrkesinriktade utbildningar) är praktiken på deltid i 4 veckor, men kan utökas både i kalendertid och arbetstid.

* På våra YH-utbildningar är praktiken på heltid i 22 veckor fördelat på två tillfällen.

Våra praktikföretag erbjuds kurs i handledning

Påhlmans Handelsinstitut anordnar en kurs i handledning som är kostnadsfri för alla företag och organisationer som handleder våra studerande under deras praktiktid. Kursen är ett bra stöd för dig som vill bli duktigare på att lära ut och vägleda. Du får veta hur du med effektiv pedagogik på bästa sätt kan hjälpa människor att hantera nya åtaganden i form av t ex nya rutiner, ny teknik eller nya arbetsuppgifter.

Läs mer om vår kurs i handledning

Rekrytera nya medarbetare

Låt oss bli en resurs i din rekrytering – läs mer här

Är du intresserad eller vill veta mer?

Om du är intresserad av att ta emot en praktikant från eller vill veta mer om hur det är att vara praktikföretag för Påhlmans Handelsinstitut, fyll i nedan intresseformulär så kontaktar vi dig.