Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Höstens föreläsningar

Höstens föreläsningarna görs i samarbete med Medborgarskolan. Genom att klicka på anmälningsknappen kommer du därför till en anmälningssida på Medborgarskolans hemsida.

Skin in the Game

MNS-NaTa-SaJoTa-2019.jpg

Den som riskerar något för egen del – oavsett om det gäller en ekonomisk investering eller ett politiskt beslut – tenderar att ta klokare beslut.

Nassim Taleb är forskaren med traderbakgrund som förutspådde börskraschen 2008. Bland hans uppmärksammade böcker märks ”Skin in the game – vikten av delad risk”, ”Den svarta svanen” och ”Lurad av slumpen”.
Anmäl dig till föreläsningen den 30 septemberKom överens med vem som helst

MBS-LaJo-2019.jpg

Med rätt inställning och väl valda ord kan varje förhandling leda till resultat som gör alla nöjda. Det gäller både i arbetslivet och på hemmaplan. Med hjälp av en välbeprövad, forskningsbaserad metod kan du hitta lösningar i de mest knepiga situationer, och bygga överenskommelser som fungerar i längden.

Lars-Johan Åge är en framstående forskare inom förhandling. Som förhandlingsexpert har han arbetat bland annat med FBI:s gisslanförhandlare och polisens insatsstyrka. Nu är han aktuell med boken ”Happy Happy – Fem steg för att komma överens med vem som helst.”
Anmäl dig till föreläsningen den 9 oktober

Nudging i praktiken

MBS-IdL-FrBe-2019.jpg

Det ska vara lätt att göra rätt. Vill man förändra beteenden behöver man förstå hinder, drivkrafter och beslutsmiljöer som påverkar våra val. Med hjälp av en tvärvetenskaplig arbetsprocess, baserad på kombinationen av tjänstedesign, psykologi och beteendeekonomi lär du dig att arbeta med människan i centrum och göra valet enklare, både för dina kunder, för dina medarbetare och för din organisation.

Ida Lemoine är en av Sveriges främsta föreläsare inom nudging och beteendeekonomi. Hon har blivit omnämnd som en av framtidens 99 mäktigaste av TCO och av Veckans Affärer som en av 2016 års supertalanger. Tillsammans med sina kollegor på Beteendelabbet är hon aktuell med boken ”Nudging i praktiken”.
Anmäl dig till föreläsningen den 4 november