Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

30 September 2019

Föreläsning - Sund riskhantering, Skin in the Game

Nassim Taleb explores the notion that 'skin in the game' is necessary for fairness, commercial efficiency, and risk management, and key to making sense of the world at large. Föreläsningen hålls på engelska och genomförs i samarbete med Medborgarskolan Stockholm.
Anmäl dig här

Information

Datum
Måndag 30 September 2019
Tid
18:30 - 20:30
Plats
Sal 403, Hagagatan 23 A

Om evenemanget

Vissa beslut, inte minst inom finans- och ekonomisektorn, kräver att man vågar chansa. Ofta behövs ett visst mått av risk för att uppnå förändring. Men det är lätt att tappa omdömet. Den som riskerar något för egen del – oavsett om det gäller en ekonomisk investering eller ett politiskt beslut – tenderar att vara mer försiktig och genomtänkt.

Att ha sitt eget ”Skin in the Game” skapar trovärdighet, och Nassim Taleb menar att en sund riskhantering innebär att den som har något att vinna också ska vara beredd att ta smällen om det går fel.

Om föreläsaren
Nassim Taleb är forskaren med traderbakgrund som förutspådde börskraschen 2008. Nu är han aktuell med boken ”Skin in the Game – vikten av delad risk”. Bland hans uppmärksammade tidigare böcker märks ”Den svarta svanen” och ”Lurad av slumpen”.

Lokal
Föreläsningar kan flyttas inom Stockholms innerstad. Läs informationen på kallelsen.

Bra att veta
Föreläsningen hålls på engelska.

Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Påhlmans Handelsinstitut får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Avgift
Deltagaravgift: 320 kr

Välkommen med din anmälan!