Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Live it rekryterade direkt från Påhlmans!

När Live it behöver hitta en ekonomiassistent hörde de av sig till Påhlmans Handelsinstitut som hjälpte dem att hitta en ny medarbetare. Lotta Wirma, VD på Live it, berättar här om erfarenheten.

Ni vände er till Påhlmans för rekrytering - berätta!

Eftersom jag själv har studerat på Påhlmans Handelsinstitut och även arbetat tätt med er web-satsning så kändes det naturligt att vända mig hit.

Vad var det som gjorde att du föll för Jenny som kandidat?

Hon hade en bra bakgrund som tillsammans med utbildningen hon gick på Påhlmans var en bra teoretisk plattform. Jennys varma och lugna personlighet bidrog starkt till att hon fick tjänsten.

Kan du tänka dig att ta emot praktikanter från Påhlmans handelsinstitut igen?

Absolut, vi vill gärna bidra med bra möjligheter för praktikanter och ser fram emot att kunna ta emot kandidater även framöver.

Vad är det viktigt att tänka på som företag, när man tar emot en praktikant?

Det måste finnas resurser för att stötta praktikanten så att de får en meningsfull tid där de får en bra insikt i hur arbetet kan te sig när de kommer ut på arbetsmarknaden. Ha tydliga arbetsuppgifter och bra rutiner så att praktikanten har en god chans att lyckas, ta dig tid att svara på frågor och förklara sammanhang så att hen får en bra helhetsbild av vad arbetsuppgifterna leder till.

Du sa att du själv har gått på Påhlmans, berätta!

Jag var en av de första kullarna på kursen Diplomerad Redovisningskonsult, en tre-terminers kurs med föreläsningar en och en halv dag per vecka. Det var ett rasande tempo men otroligt roligt. Eftersom jag jobbade som redovisningskonsult samtidigt fick jag direkt användning av det vi lärde oss under utbildningen. Tack vare utbildningen fick jag direkt efter utbildningen jobb som Ekonomi- och IT-chef på ett bemanningsföretag.