Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Tre frågor till praktikföretag

Intervju med OTC Redovisningsbyrås grundare Omid Davoodi som berättar om varför han valde att ta emot en praktikant från Påhlmans Handelsinstitut. Han berättar att praktikanter har varit av stor betydelse för företagets tillväxt.

Pahlmans-handelsinstitut-intervju-praktikforetag-omidav-400x400.jpg

Varför tog ni emot en praktikant från Påhlmans Handelsinstitut?

Vi var i behov av att rekrytera och i samma veva fick jag en förfrågan från Påhlmans Handelsinstitut om vi ville ta emot en praktikant. Det var en oerhört bra timing så jag nappade direkt.

Vi hade inte kunnat växa på det sätt vi har gjort om vi inte haft hjälp av praktikanter.

Kan du tänka dig att ta dig an praktikanter från Påhlmans Handelsinstitut igen?

Absolut i framtiden. Jag har nyligen anställt två personer som kommer från Påhlmans Handelsinstitut. Dessutom har jag vid flera tillfällen rekommenderat andra att ta sig an praktikanter från Påhlmans. Jag har även erfarenhet av praktikanter från andra skolor men upplever att Påhlmans är lite proffsigare och mer involverade och följer upp sina elevers praktikperioder. Fördelen med att ta in praktikanter är att man för bådas skull får testa på varandra. Eftersom vi är ett litet företag är det viktigt att personkemin funkar. Jag ser det som en långsiktighet och min grundinställning är att praktiken hos oss ska leda till jobb.

Hur upplevde du som företagare praktikperioden?

Jag tycker att det fungerade bra från första stund och att de som har gjort praktik hos oss har mycket teoretiska kunskaper som de får omvända till praktisk utförande. Min erfarenhet av praktikanter från Påhlmans är att de har lätta att lära, är nyfikna och har ett naturligt intresse av lära sig. Dessutom upplever jag de är lyhörda och ödmjuka inför uppgifterna. Man måste dock vara medveten om att man måste avsätta tid för att praktikperioden ska bli så bra som möjlig, både för mig som företagare som för praktikanten.

Den tid som avsätts är dock ingenting i förhållande till den nytta som det genererar. Vår omsättning har tiodubblats sen vi grundades 2009. Vi hade inte kunnat växa på det sätt vi har gjort om vi inte haft hjälp av praktikanter.

Omid Davoodi är grundare av OTC Redovisningsbyrå som är nischade inom skatterådgivning med fokus på små till medelstora företag.