Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Intervju med Therese Färm, tidigare elev

Therese studerade Löneadministration online från Portugal

Hur kommer det sig att du bor i Portugal?

År 2006 fick jag jobb här och bestämde mig för att flytta hit. Portugal är ett väldigt fint land med trevliga människor och det har gjort att jag stannat kvar.

Hur kom det sig att du letade upp Löneadministration Online på Påhlmans?

I början av 2013 var jag ute och sökte på internet efter kurser och såg att Påhlmans hade onlinekurser som jag var intresserad av. Jag tog kontakt med skolan och berättade att jag bor utomlands och att jag gärna ville gå löneadministratörkursen.

På vilket sätt har du haft nytta av det du lärde dig?

I mitt dagliga arbete kan jag verkligen använda mycket av det jag lärde mig på kurserna. Så det gav mig nytta direkt.

Hur fungerar det att ha kontakt med skolan och lärarna när man pluggar online?

På Påhlmans har man 100 % stöd av läraren. Behövde man hjälp på helgerna så fanns läraren på forumet och svarade så fort hon kunde. Det var en viktig sak för mig eftersom jag arbetar på vardagarna, och helgerna var den tid jag kunde lägga på studierna.

Hur var själva upplägget av kursen tycker du?

Löneadministratörskurserna är uppdelade i olika kapitel. I varje kapitel finns det inlämningsuppgifter, dataövning i programmet och varje kapitel avslutas med ett kunskapstest. I slutet av kursen gjorde jag tentamen för att få ett certifikat. Personligen tycker jag att detta upplägg fungerade utmärkt för mig.

Vad är det bästa med att studera online?

Fördelen med att plugga online är att man själv kan lägga upp sitt schema. Men det är förstås superviktigt att ha självdisciplin när man pluggar på distans. Jag skulle verkligen vilja uppmana folk som arbetar mycket, men som ändå vill studera, att göra det på distans!

Therese har även studerat Löneadministration II, online.