Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Det är aldrig för sent att lära sig någonting nytt!

Carl-Axel har arbetat över hela världen med olika uppdrag i flygbranschen och bott i New York, Louisville Kentucky, London, Bryssel, Burundi, Algeriet, Gambia, Angola. Han har haft ett oerhört händelserikt liv och har bland annat blivit rånad i Hongkong och transporterat Phil Collins scenutrustning. Nu ska han skriva en bok om sitt liv och då kommer en kurs i Word väl till pass.

Hur kommer det sig att du ska gå en onlinekurs i Word?

Jag är med i föreningen Svenskar I Världen som Påhlmans Handelsinstitut har ett samarbete med. I deras tidning såg jag att man kunde vara med i en tävling där man kunde vinna en onlineutbildning och då tänkte jag att om jag vinner ska jag gå en kurs i Word. Anledningen till detta är att jag har planer på att skriva en bok om mitt liv. Min fru har länge pushat mig att skriva ner allt jag varit med om så det håller jag på och planerar nu.

Kände du till Påhlmans Handelsinstitut sedan tidigare?

Ja, jag hade hört talats om Påhlmans Handelsinstitut men inte så mycket mer än så. Nu ser jag också att Påhlmans Handelsinstitut tillhör Medborgarskolan, studieförbundet där jag på 1970-talet var kursledare i navigation

Du bor idag i Bryssel, hur hamnade du där och vad gör du idag?

Jag har alltid varit intresserad av flyg och i slutet av 1979 började jag arbeta på ett flygbolag i Luxemburg och genom detta flyttade jag med jobbet och hamnade på flera platser runt om i världen. Sedan 1990 har jag bott i Belgiens huvudstad Bryssel. Jag är idag 72 år men är fortfarande aktiv i yrkeslivet på deltid. Jag har i många år varit chef och haft ledande befattningar men trivdes aldrig riktigt i den rollen. För mig tog det faktiskt 50 år innan jag hittade arbetet, det som jag har nu, som jag verkligen trivs med. Det var i slutet av 1990-talet när jag blev ombedd att driva ett litet flygbolag som en vän hade varit med och grundat. Nu arbetar jag mer på den tekniska sidan men jag har även varit några månader i Jeddah för att ta hand om pilgrimsflygningar från Indonesien.

Boeing 737 Algeria.jpg