Ekonomiprogrammet

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. Vårt ekonomiprogram handlar mycket om kreativitet och att få lära sig teoretisk kunskap på ett roligt sätt genom att få testa på entreprenörskap och Ung Företagsamhet.

Företagsekonomi utgår från företagens perspektiv och ska tillsammans med entreprenörskap utveckla kunskaper som krävs för att starta och driva företag. Utbildningen ska också utveckla elevernas kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar. Sådana kunskaper i psykologi är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Poängplaner (pdf)

Ansökningskoder

Inriktningar

Inriktning ekonomi

Inriktningen ekonomi ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Utbildningen kan ge jobb inom dessa områden, men de...

Inriktning juridik

Inriktningen juridik ska ge kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen ska utveckla elevernas förmåga att analysera...
  • Vill du veta mer om skolan?

    Har du några frågor eller funderingar om skolan eller någon av våra inriktningar? Fyll i en intresseanmälan så blir du kontaktad inom kort.

    Intresseanmälan