Om skolan

Påhlmans Gymnasium är ett teoretiskt gymnasium för dig som vill lyckas på högskolan och sen vidare i näringslivet. Vi har höga kvalitetsmål och ett väl utvecklat kvalitetssystem för att garantera hög kunskapsnivå och trivsel. Grunden för hög trivsel, bra kunskaper och betyg läggs av lärare som har stor erfarenhet och passion för att jobba med tonåringar. Över 90% av skolans lärare är behöriga.

Lärandet ska vara lustfyllt genom en varierad stimulerande undervisning av välutbildade engagerade lärare. Vi har ett större perspektiv än varje enskild lektion och varje enskilt ämne. Större än "mitt jobb" och "ditt jobb". Elevens utveckling står i centrum och vi ser helheten i varje enskilt ögonblick. Alla på skolan ska verka för en god arbetsmiljö.

En personlig skola mitt i stan

Påhlmans Gymnasium ligger vid Odenplan i centrala Stockholm vilket ger goda förutsättningar för kontakter med företag och organisationer med kontor i City. Pedagogisk är det en dröm att ha så nära till Sveriges politiska, ekonomiska och kulturella centrum. Detta utnyttjas med bland annat studiebesök och föreläsare utifrån som kommer till oss.

Vi tror att det är lättare att lyckas med studierna i en personlig skola med stor trivsel och omtanke om varje elev. En skola som känns bra för både hjärnan, hjärtat och magen. Skolan har totalt 300 elever.

Våra lärare

Höga kunskaper och bra betyg når vi genom att ha erfarna lärare som brinner för sina ämnen, pedagogik och att jobba med unga människor. Våra lärare är till 90% behöriga och har i snitt över 10 års undervisningserfarenhet.

Regelbunden utvärdering

Påhlmans Gymnasium samverkar med Påhlmans Handelsinstitut som har ett genuint gott kvalitetsrykte i utbildningsbranschen. Vi på Påhlmans Gymnasium arbetar i samma anda genom att utvärdera kurserna och utbildningen tre gånger per läsår. Detta är ett bra sätt att få reda på hur eleverna trivs, hur det fungerar i undervisningen och vad vi kan bli ännu bättre på.

Egen dator och trådlöst nätverk

Alla elever på Påhlmans Gymnasium får låna Mac Book AIR under sina tre år på skolan och vi har trådlöst nätverk på hela skolan. Tyngdpunkten på utbildningssatsningen kommer ligga på hur vi kan använda datorn som stöd i lärandeprocessen så kallad Formativ bedömning. Målsättningen med satsningen på IT pedagogik är att elever på Påhlmans Gymnasium ska nå ännu högre resultat.

Elevhälsa

Vi har ett komplett elevhälsoteam. Skolsyster, kurator, skolläkare och studie- och yrkesvägledare. Personer som är med och stöttar när det behövs. Skolan har ett nära samarbete med Friends.

Skolmat

Vi har en nybyggd restaurang och kafé. Maten är gratis och kommer från Kleins kitchen. En leverantör med mycket gott kvalitetsrykte i branschen. Att äta bra är viktigt för att orka och därför håller maten mycket hög kvalitet.

Lokaler

Vi har lagt ner mycket energi på att skapa en skola som inte bara funkar kunskapsmässigt, utan också socialt. Spela ett parti biljard, ta en fika, eller bara ta det lugnt i någon av våra sköna soffor. Vi tycker att det skapar en skön stämning.

Skolan ligger i Medborgarskolans lokaler. Medborgarskolan har förutom gymnasieskola massor av kurser för gamla och unga. Huset sjuder av liv och hit kommer folk för att läsa allt från skepparexamen till språk- och matlagningskurser. Skolan är öppen från 07.15 till 21.00.

Kvalité genom samverkan med Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Gymnasium samverkar med Påhlmans Handelsinstitut som sedan 1881 bedriver näringslivsanpassade utbildningar inom ekonomi, juridik och kommunikation. Dessa erfarenheter och traditioner fanns med när vi startade Påhlmans Gymnasium.

Läs om Påhlmans Handelsinstituts historia

Huvudman

Huvudman för Påhlmans Gymnasium är studieförbundet Medborgarskolan - en ideell organisation som återvintesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten.

Om huvudmannen