Påhlmans Gymnasium i Stockholm -
Human Business School

Välkommen till Påhlmans Gymnasium!  

Påhlmans gymnasium är en skola för dig som vill utvecklas och nå dina personliga kunskapsmål. Kanske vill du påverka världen genom eget företagande, samhälls- eller miljöengagemang? Kanske siktar du på vidare studier på Handelshögskolan eller Påhlmans Handelsinstitut? Oavsett dina mål så är Påhlmans en källa till motivation, inspiration och mer kunskap under dina tre år på gymnasiet. En väg mot högre studier kort och gott.

Vi finns i samma hus som Påhlmans Handelsinstitut, som erbjuder näringslivsanpassade utbildningar och YH-utbildningar inom ekonomi, juridik, HR och kommunikation. Det betyder att vi tillsammans kan hjälpa våra elever att bli morgondagens ekonomer, jurister, samhällsvetare och entreprenörer.

Ekonomiprogrammet

elever påhlmans gymnasium ekonomiprogrammet ekonomi

Vårt ekonomiprogram handlar mycket om kreativitet och att få lära sig teoretisk kunskap på ett roligt sätt genom att få testa på entreprenörskap och Ung Företagsamhet.

Läs mer om programmet

Samhällsvetenskapsprog.

elever utomhus odenplan påhlmans gymnasium samhällsprogrammet

På det samhällsvetenskapliga programmet färgas undervisningen av vår profil, human business. Detta är vår idé om hur framgångsrikt företagande måste ta hänsyn till så väl ekonomi som miljö.

Läs mer om programmet

Möt våra elever & lärare

Se välkomstvideon till nya ettorna!

Här kan du läsa intervjuer med oss på skolan.

Till intervjuerna

Rektorn har ordet

 

Jag heter Victor Karlsson och är rektor på Påhlmans gymnasium. Min ledarskapsfilosofi handlar i mångt och mycket om ramar och kramar...

Läs hela texten här

 

Ung företagsamhet

Har du en affärsidé som du vill förverkliga? Bra vi för vi har lärarna, organisationen och erfarenheten som krävs för att du ska lyckas med just din idé.

Läs mer om Ung Företagsamhet

Exempel på projekt Ungt Företagande