Välj startdatum

Redovisningsengelska, online

English for Finance and Accounting

Individuella starter! Anmäl dig idag och starta imorgon.

Denna utbildning riktar sig till dig som är Redovisningsekonom och som  behöver kunskaper i den engelska terminologin kring Redovisning. När du läser Online bestämmer du själv när du vilja börja och i vilket tempo du vill läsa. Du får tillgång till videos, övningsuppgifter och instruktioner genom text och bild.

Kursen hålls av en lärare född och utbildad i England med över 15 års erfarenhet av vuxenutbildning. Du har kontakt i kursen via en studiecirkel/forum och kan även kommunicera via e-post vid behov.

Mål med kursen

  • Att lära sig de viktigaste företagsekonomiska begreppen på engelska
  • Hur man skriver professionell e-post som behandlar frågor angående företagsekonomi och betalningar

Kursinnehåll

Kursen behandlar viktiga engelska affärstermer som bl.a. rör redovisningsekonomi, bokföring och fakturor. Det finns också en kommunikativ del i utbildningen där kursdeltagaren kommer att lära sig hur man skriver professionell e-post och hanterar frågor som gäller företagsekonomi och betalningar.

Kursen omfattar och motsvarar ca 30 kurstimmar och du kan studera som längst i fyra månader.

Förkunskaper

Gymnasiekompetens i engelska och några års yrkeserfarenhet av att arbeta med ekonomi.

Målgrupp

  • Redovisningsekonomer, bokförare, ekonomiassistenter och handläggare som arbetar på internationella företag och som inte har engelska som modersmål.
  • Studerande som är intresserade av en internationell karriär inom företagsekonomi.

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommederar webläsare som Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.

Frågor?

Tina Hådell Påhlmans Handelsinstitut

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Tina Hådell; 010-157 62 88, eller tina.hadell@phi.se

Lärare

  • Andrew Couthard

    Andrew Couthard

    Andrew är född och utbildad i England med över 15 års erfarenhet av vuxenutbildning. Sedan några år tillbaka undervisar han i affärsengelska och löneengelska på våra YH-utbildningar Redovisningsekonom, Lönekonsult och Paralegal. Våren 2014 ansvarar han också för våra engelskakurser online.