Välj startdatum

PowerPoint online Nyhet!

Ett lätt, enkelt och roligt sätt att lära sig PowerPoint!
Anmäl dig idag och starta imorgon.  

Saknar du eller vill du förbättra dina kunskaper i PowerPoint? I samarbete med Learnesy erbjuder vi en utbildning i Microsoft PowerPoint. Pedagogiken på Learnesys kurser bygger på korta lektioner på 1-3 minuter, med en tillhörande övningsfil och ett avslutande kunskapstest. Du kommer åt lektionerna från dator, läsplatta eller mobil – när du vill och var du vill.
Vi har löpande starter under hela året med undantag för sommaruppehåll.

Efter genomförd kurs tilldelas du ett kursintyg och du kan när som helst logga in för att repetera om det är något du är osäker på eller har glömt. Ditt abonnemang sträcker sig över ett år och innefattar 65 lektioner. Du väljer helt enkelt själv vilka lektioner som passar din kunskapsnivå!

Målgrupp

Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare, men också till dig som regelbundet arbetar i PowerPoint men känner att du har mer att lära och få ut av programmet. Så länge som du, privat eller i ditt arbete, sitter vid en dator kommer du lära dig hur du på ett effektivt sätt använder dig av PowerPoint.

Kursens mål 

Målet med kursen är att du ska bli en bekväm och effektiv användare av PowerPoint, och göra det till ett naturligt hjälpmedel både för arbetet och privat.

Förkunskaper

Kursen ställer inga krav på förkunskaper.

Kursinnehåll

  • Lär känna PowerPoint 
  • Innan du börjar med presentationen 
  • Hur arbetar du med sidorna 
  • Lägg in och formatera bilder 
  • Lägg till innehåll i presentationen 
  • Lägg till figurer, diagram och illustrationer 
  • Lägg till video, ljud och animering 
  • Förbered dig inför presentation 
  • När du ska presentera 
  • Återanvänd och dela presentationen

Kursen omfattar 65 lektioner som är indelade i 10 kapitel. Den börjar med att lära ut grunderna så att du enkelt kommer kunna navigera i programmet. Även om du idag är bekant med grunderna i PowerPoint rekommenderar vi att du går igenom alla filmerna för att lära dig det på rätt sätt från början. Svårighetsgraden ökar sedan successivt och på vägen till sista kapitlet som är ” Återanvänd och dela presentationen”, lär du dig allt från att bygga upp din presentation, till att förbereda dig för att hålla en presentation samt tekniker i PowerPoint när du faktiskt ska hålla i en presentation.

Kursen ingår i Officepaketet online tillsammans med kurserna Word och Excel.
Klicka på länken ovan för att läsa mer och boka hela kurspaketet för en lägre avgift.

Kursmaterial

Allt kursmaterial finns på ditt personliga konto som du kommer åt genom att du loggar in på kurssidan.

Tentamen 

Varje kapitel avslutas med ett prov där frågorna baseras på innehållet i kapitlet. När du har svarat rätt på alla prov får du ett diplom som ett intyg på att du har klarat av PowerPointkursen. Även efter att du har fått intyget har du fortsatt tillgång till alla lektioner.

Tekniska förutsättningar

Du behöver ha tillgång till dator eller läsplatta med uppkoppling mot internet. Kursen baseras på PowerPoint 2016 på svenska. Har du PowerPoint på engelska eller en äldre version  är det inga problem, du har fortfarande stor nytta av kursen.  Har du en Macbook med Office 365 går det också bra.

Frågor?

Tina Hådell Påhlmans Handelsinstitut

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Tina Hådell; 010-157 62 88, eller tina.hadell@phi.se