Välj startdatum

Personaladministration, online

En populär och rolig kurs som breddar dina kunskaper inom området personaladministration! Kursen ger dig en god översikt inom HR, bl a rekrytering, anställningsvillkor och kompetensförsörjning.

Anmäl dig idag - starta dina studier när du vill!

Den här kursen är en onlinekurs där ni får tillgång till interaktivt material bestående av genomgångar via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och olika instruktioner genom text och bild. Kursen består även av en studiecirkel genom vilken du får personlig kontakt och vägledning av din lärare.
Allt material och moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn men fungerar även via mobiltelefoner och iPad. Inom 48 timmar efter din anmälan till kursen får du en kallelse och inloggning till kursplattformen.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullföljt kursens alla praktiska moment med inlämningsuppgifter samt delproven i varje kapitel.  Du kan skriva en tentamen, och efter godkänt resultat får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV.
Vi har kursen med samma lärare på kvällstid - läs mer HÄR.

Kursinnehåll

 • Inledning till Personaladministration
 • Strategisk PA
 • Ledarskap
 • Rekrytering
 • Att anställa
 • Arbetsrättsligt perspektiv
 • Personalekonomiskt perspektiv
 • Arbetstider och ledighet
 • Avgång - dags att gå vidare

Kursen är uppdelad enligt följande

Kapitel med olika avsnitt. Avsnitten innehåller text, bild, hänvisning till kurslitteraturen, en inlämningsuppgift. Varje kapitel avslutas med ett kunskapstest med flervalsfrågor på det vi har gått igenom. 

Du väljer tempo på kursen själv, halvfart, normal eller intensiv, tidigast är du klar efter två-tre veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. Du meddelar läraren när du vill skriva tentamen och ni kommer överens om vilken dag och tid den läggs upp för dig i kurssystemet. Tidsbegränsad till tre timmar efter inloggning.

Kurslitteratur

Boken Personaladministration - i praktiken av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, Liber förlag. Boken inhandlar du själv, gärna före kursstart, ca pris i bokhandeln är 450 kr.

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommederar webläsare som Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som excel, word och pdf då det kan ingå i kursmaterialet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som idag arbetar med lättare personalfrågor eller har intresse för dessa frågeställningar.

Förkunskaper

Grundkurs, inga förskunskaper krävs, men för att tillgodose sig kursen på bästa sätt är det önskvärt med yrkeserfarenhet.

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som tycker Personaladministration är roligt är Löneadministration I och II
I den första kursen lär du dig att hantera lönekörningar och läser mer om kollektivavtal och anställningsvillkor. I fortsättningskursen gör du svårare lönekörningar och du dig också att ta fram statistik och rapporter.
Kurserna kan du läsa hos oss på dagtid, kvällstid eller parallellt med arbete som en onlinekurs. Om du bokar fortsättningskursen inom 6 månader efter du läst klart grundkursen får du 1000kr i rabatt.

En fördjupning inom Arbetsrätt finns också som en onlinekurs om du vill få bättre förståelse för de juridiska delarna inom PA- och löneområdet.

Frågor?

Tina Hådell Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen att kontakta Tina Hådell, 010-157 62 88 eller tina.hadell@phi.se

Lärare

 • Heléne Persson

  Heléne Persson

  Personalvetare

  Examen från Linjen för Personal- och Arbetslivsfrågor, Stockholms Universitet. Har sedan 1988 arbetat med såväl strategiska som praktiska frågor inom Human Resource Management.

  Har varit verksam i ett flertal roller som bland annat linjechef, HR ansvarig, utbildare, projektledare coach och HR-konsult. Som konsult har jag stöttat såväl stora som små organisationer inom både privat och offentlig verksamt med alla olika HR-processer som till exempel rekrytering, arbetsrätt, strategisk kompetensutveckling, förändringsarbete, avveckling, omställning samt utbildat chefer och medarbetare inom området.