Välj startdatum

Lönehantering - öva mer online

Anmäl dig idag och starta när du vill!

Utmana dig själv – gör 12 månaders löner i nytt program! Perfekt för dig som vill lära dig lönehanteringssystemet Fortnox Lön Plus eller fräscha upp gamla kunskaper. Lär dig nytt t.ex. växastödet, Collectum, slutlön på nytt sätt och jobba med guider för att förenkla lönearbetet.

Denna kurs är en onlinekurs där du får tillgång till interaktivt material bestående av genomgångar via video, övningsuppgifter och olika instruktioner genom text och bild. Kursen består även av en studiecirkel genom vilken du får personlig kontakt och vägledning av din lärare. 

Allt material och alla moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn men fungerar även via mobiltelefoner och iPad.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullföljt kursens alla praktiska moment med inlämningsuppgifter. 

Mål 

Du behärskar ytterligare ett löneprogram som ett komplement till din grundkurs och dina lönekunskaper blir uppdaterade.  Efter kursen kan du arbeta som löneadministratör och har goda kunskaper om löneprogram.

Kursinnehåll

Kursen är upplagd med 14 olika kapitel, ett introduktionskapitel om hur kursen fungerar och ett ”kom igång kapitel” där vi tittar över funktionerna i programmet. Sedan följer 12 kapitel med lönekörningar för januari - december 2017. Under varje kapitel finns följande avsnitt: 

 • Fakta om aktuell lönekörning
 • Tidrapporter 
 • Skapande av lönekörning
 • Rätta lön eller lämna in lön för rättning
 • Frågor & Svar

I avsnitten kan det finnas text, bilder, filer och uppgifter att svara på. I några kapitel finns även övningsfrågor och i sista kapitlet finns information om kursavslut med intyg. Alla inlämningsuppgifter rättar din lärare och du får tillbaka ditt svar direkt i kursen.

Observera att kursen inte innehåller grundläggande teori eller repeterar lagar och regler m.m. Det läser du i kursen Löneadministration I. Med den här kursen kommer du igång med lönekörningar på en gång, och det som är nytt förklaras i introduktionskapitlen.  

Vi använder dataprogrammet Fortnox Lön Plus med ett eget övningsbolag. Ingen handbok eller annan kurslitteratur finns till denna kurs. All information finns i din kursplattform och i Fortnox Löns hjälpfunktion.

Målgrupp 

Kursen vänder sig till dig som läst en grundkurs inom lön och vill bli säkrare på att registrera löner i ett dataprogram och/eller fräscha upp gamla kunskaper.

Förkunskaper

Godkänd kurs i Löneadministration I eller motsvarande kunskaper.

Så här går det till

Kursen genomförs helt online utan träffar på skolan. Varje deltagare får genom inloggningsuppgifter som skickas per mejl tillgång till kursmaterialet i fyra månader. Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka du vill studera - det finns inga bestämda tider för någon aktivitet och du bestämmer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter du har läst några kapitel finns allt material kvar för att repetera, och du kan göra övningsproven flera gånger. Tidigast är du klar efter två – tre veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. 

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommenderar den senaste versionen av webläsare Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det kan ingå i kursmaterialet. 

Kursavgift

4875 kronor inklusive moms (25 %)

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på din utbildning och kompetents efter avslutad grundutbildning, är Löneadministration II.
I den kursen får du en fördjupning och kursen är upplagd så att 1/3 av kursen är teori och 2/3 är i ett löneprogram - Visma Lön 600.  Kursen kan du läsa hos oss på dagtid, kvällstid eller parallellt med arbete som en onlinekurs. Om du bokar fortsättningskursen inom 6 månader från att du startade den här kursen får du 1000 kr i rabatt på fortsättningskursen.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på www.humanfinans.se och följ de enkla instruktionerna.

Frågor?

Kontakta Tina Hådell,
010-157 62 88 eller tina.hadell@phi.se

Lärare

 • Pia Eriksson

  Pia Eriksson

  Konsult i lön och ekonomi

  "Jag undervisar i löneadministration, den praktiska biten. Först räknar vi, slår i skattetabeller och gör löneberäkningar, manuellt. Sedan gör vi samma sak i datasalen. På PHI använder vi oss av Visma Spcs Löneprogram 600, som eleverna kan ladda hem och öva med, och även Fortnox Lön som har ett molnbaserat övningsprogram"

  "Jag har jobbat med PHI och dess elever sedan 2007, och det är alltid lika roligt att träffa nya klasser och få visa hur fantastiskt roligt löneadministration är!"