Välj startdatum

Löneengelska online

English for Payroll Accountants

Individuella starter! Anmäl dig idag och starta imorgon.

Under våren 2014 lanserade vi en ny onlinekurs med inriktning på löneengelska. Den här kursen har löpande starter även under denna höst så du bestämmer själv när du vill börja kursen och i vilket tempo du vill studera. Du får tillgång till interaktivt material bestående av genomgångar via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och olika instruktioner genom text och bild.

Kursen hålls av en lärare född och utbildad i England med över 15 års erfarenhet av vuxenutbildning.   Du har kontakt i kursen via en studiecirkel/forum och kan även kommunicera via e-post vid behov.

Mål med kursen

  • Att behärska de viktigaste lönebegrepp på engelska
  • Få kunskap om internationell arbetsrätt som rör löner, skatter och förmåner
  • Kunna skriva professionell e-post som behandlar lönefrågor

Kursinnehåll

Kursen behandlar viktiga engelska affärstermer som bl.a. rör löner, ersättningar och förmåner. Det finns också en kommunikativ del i utbildningen där kursdeltagaren kommer att lära sig hur man skriver professionell e-post och hanterar frågor som gäller lön.

Kursen omfattar och motsvarar ca 25 kurstimmar och du kan studera som längst i tre månader. 

Förkunskaper

Gymnasiekompetens i engelska och några års yrkeserfarenhet av att arbeta med löner.  

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommederar webläsare som Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.

Målgrupp

Löneekonomer, specialister, assistenter och handläggare som inte har engelska som modersmål och behöver använda engelska i sitt arbete. 

Studerande som är intresserade av en internationell karriär som ekonom med inriktning på löner. 

Frågor 

Har du frågr är du välkommen att kontakta projektledare Ylva Frimodig,
ylva.frimodig@phi.se eller 010-157 63 08.

Lärare

  • Andrew Couthard

    Andrew Couthard

    Andrew är född och utbildad i England med över 15 års erfarenhet av vuxenutbildning. Sedan några år tillbaka undervisar han i affärsengelska och löneengelska på våra YH-utbildningar Redovisningsekonom, Lönekonsult och Paralegal. Våren 2014 ansvarar han också för våra engelskakurser online.