• /Global/bilder/online/Pahlmans-online-20170817-1

Välj startdatum

* Kursen är påbörjad

Företagsanalys - Online ht 2018

 – Teori och praktiska övningar

NYHET – Lansering 31 augusti!

Under kursen får du lära dig att beräkna de vanligaste nyckeltalen. Vi går även igenom när de ska användas och vilka slutsatser man kan dra av utfallet. I flera fall utgår vi från riktiga årsredovisningar, så att du ska känna igen dig i verkliga situationer. Du kommer också att få tips om vilka åtgärder som företagsledningen kan vidta för att åstadkomma bättre utfall. Kursen innehåller även ett antal övningsuppgifter där du själv får göra beräkningar.

Genom att göra en räkenskapsanalys kan du se hur ditt företag har utvecklats och jämföra med konkurrenter.
Kursen riktar sig till företagsekonomer och även andra som vill skaffa sig kunskaper om ekonomisk analys med hjälp av simuleringar.

Kursens mål
Efter kursen har du goda kunskaper för att kunna analysera ett företags räkenskaper och göra bedömingar av ekonomiska rapporter.

Kursinnehåll

  • Nyckeltalsberäkningar
  • Nyckeltalsanalyser
  • Ekonomiska analyser av årsbokslut och årsredovisning
  • Exempel och egna övningar i Excel
  • Beslutsfattande baserat på ekonomisk information

Du får ett intyg på dina kunskaper om du har genomfört alla kursdelar och fått godkänt på dina övningsuppgifter.

Förkunskaper
Fortsättningskurs, du behöver ha allmän kännedom om affärsverksamhet och grunderna inom ekonomi.

Så här går det till
Denna kurs är en onlinekurs där du får tillgång till interaktivt material bestående av genomgångar via nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner. En lärare finns som stöd genom kursen och du får svar på dina frågor inom 24 timmar alla vardagar. I kursen finns ett avsnitt som heter Frågor & Svar, som fungerar som en studiecirkel / chatforum. I detta avsnitt tas aktuella frågor upp, och kan följas och kommenteras av läraren och alla kursdeltagare i din grupp. Allt material och alla moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn men fungerar även via mobiltelefoner och iPad. 

Du väljer tempo på kursen själv, halvfart, normal eller intensiv, tidigast är du klar efter två - tre veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. 
Du meddelar läraren när du är klar med kursen och dina övningar och erhåller sedan ett intyg på dina kunskaper.

Anmälan
Vi tar emot anmälan löpande under året så du kan starta dina studier när det passar dig.

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommenderar den senaste versionen av webläsare Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.

Kursavgift
7375 kr inkl moms. (5900 kronor ex moms, 25 %)

Finansiering
I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på www.humanfinans.se och följ de enkla instruktionerna. Ta gärna en personlig kontakt för bästa service.

Frågor?

Du kan alltid kontakta oss på 010-157 64 34 eller info@phi.se

Lärare

  • Johan Nilsson