Välj startdatum

Excel Fördjupning Pivottabeller

Ett lätt, enkelt och roligt sätt att fördjupa dig i Excel!
Anmäl dig idag - starta måndag 13 aug.

Vill du förbättra dina kunskaper i Excel?
I samarbete med Learnesy erbjuder vi en utbildning i Microsoft Excel Pivottabeller. Pedagogiken på Learnesys kurser bygger på korta lektioner på 1-3 minuter, med en tillhörande övningsfil och ett avslutande kunskapstest. Du kommer åt lektionerna från dator, läsplatta eller mobil – när du vill och var du vill.

Efter genomförd kurs tilldelas du ett intyg och du kan när som helst logga in för att repetera om det är något du är osäker på eller har glömt. Ditt abonnemang sträcker sig över ett år och innefattar 50 pedagogiska videolektioner i HD-kvalité. Du väljer helt enkelt själv vilka lektioner som passar din kunskapsnivå!
Vi har löpande starter under hela 2018, med undantag för skollov.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har grunderna i Excel, men också till dig som regelbundet arbetar med analyser men känner att du har mer att lära och få ut av programmet.

Kursens mål 

Målet med kursen är att du ska bli en bekväm och effektiv användare av Excel, och göra det till ett naturligt hjälpmedel både för jobb och privat.

Förkunskaper 

Grunderna i Excel, saknar du det kan du starta med kursen Excel Komplett.

Kursinnehåll 

1. Introduktion till pivottabeller
2. Att bygga pivottabeller
3. Gruppera pivottabeller
4. Sortera pivottabeller
5. Filtrera pivottabeller
6. Utsnitt
7. Beräkningar i pivottabeller
8. Format för pivottabeller
9. Pivotdiagram
10. Tips för pivottabeller

Kursen omfattar 50 videolektioner som är indelade i 10 kapitel. Även om du idag är bekant med grunderna rekommenderar vi att du går igenom alla filmerna för att lära dig det på rätt sätt från början. Lektionerna är 1-3 minuter långa för att användaren ska hålla koncentrationen uppe och snabbt kunna repetera moment.

Kursen ingår i Officepaketet online tillsammans med kurserna Outlook, PowerPoint, Word, Excel Komplett och Excel Fördjupning Funktioner.
Vi har även ett mindre paket med bara Excelkurserna – Excelpaketet.
Klicka på länkarna ovan för att läsa mer och boka kurspaketen för en lägre avgift.

Kursmaterial 

Allt kursmaterial som lektionsfiler och övningsuppgifter att träna på finns på ditt personliga konto som du kommer åt genom att du loggar in på kurssidan. 

Tentamen

Varje kapitel avslutas med ett prov där frågorna baseras på innehållet i kapitlet. När du har svarat rätt på alla prov får du ett diplom som ett intyg på att du har klarat av utbildningen. Efter att du har fått diplomet har du fortsatt tillgång till alla lektioner. 

Tekniska förutsättningar

Kursen är inspelad i Excel 2016 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/365. Har du Excel på engelska eller en äldre version av Excel kommer du fortfarande ha stor nytta av kursen. Har du däremot en Mac-book kan du uppleva större skillnader i gränssnitten.

Frågor?

Du kan alltid kontakta oss på 010-157 64 34 eller info@phi.se